V soboto (13.junija 2015) se je ekipa OZVVS Ormož udeležila 14. Veteranskih športnih iger v Dobrovniku. Letos so bili organizatorji: Komisija za šport pri ZVVS, OZVVS Lendava in PVD SEVER za Pomurje.
Organizatorji iger so poskrbeli za prijazen sprejem reprezentanc iz vse Slovenije, pripravili pravo veteransko proslavo ob otvoritvi iger s prihodom praporov, kulturnim programom in slovesnimi nagovori. Nato smo se z dvorišča Dvojezične OŠ v Dobrovniku odpravili na številna tekmovališča. Med tem je bilo veliko priložnosti za prijateljski stisk rok, klepet, obujanje spominov in okrepčilo s pravim Prekmurskim bogračem.
Ormožani smo se prijavili za tekmovanja v streljanju z zračno puško v konkurenci 38 ekip in 152 strelcev , v šahu, kjer je tekmovalo 26 ekip s 104 šahisti, v metu bombe v konkurenci 26 ekip in v pikadu, kjer so tekmovali po sistemu »MASTER OUT 301« z 22 ekipami.
Poleg teh je organizator ponudil še košarko trojk v kateri se je pomerilo 16 ekip in vlečenje vrvi, kjer se je prijavilo 18 ekip.
Predsednik Pokrajinskega odbora ZVVS za Vzhodnoštajersko Venčeslav Ogrinc je po igrah povzel: »Danes so se na VŠI v Dobrovniku srčno borili naši iz OZVVS Ptuj, Ormož, Ruše in Slovenska Bistrica. Na zmagovalne stopničke so stopili Rušani in Bistričani. Čestitke! OZVVS Ruše je osvojilo skupno drugo mesto.«
Barve OZVVS Ormož smo zastopali: Dušan Bombek, Boris Vukan, Ivan in Franc Puklavec, Tonček Murad, Zdravko Petek, Danilo Štabuc, Marjan Munda, Jože Rakuša in Miran Fišer
Tekst in foto: B Vukan, M Fišer in V Ogrinc v1

v2

v4

v5

v6

v7

v8

v9

v10