Minuli konec tedna je na Maleku potekala likovna kolonija, ki jo v sodelovanju z ormoškim likovnim društvo LIKUDO organizira JSKD OI Ormož.
Organizacija likovne kolonije je Območni izpostavi JSKD Ormož izziv postala pred tremi leti, ko jo je – na predlog ormoškega slikarja Bohumila Ripaka organizirala prvič. Kolonija se odvija s pomočjo sponzorjev: Podjetja P&F Jeruzalem Ormož, ki udeležencem brezplačno omogoča bivanje v Zidanici Malek in podjetja Winerbeger, ki financira prehrano. Za materialne stroške sta prispevali še podjetji Fiposor in Carrera Optyl.

Likovna in literarna kolonija je namenjena vsem ljubiteljskim likovnim in literarnim ustvarjalcem, starejšim, mlajšim, dijakom in učencem…, vsem, ki se radi lotijo slikanja in literarnega ustvarjanja.
Tematika letošnje kolonije je bila »Staro, ki prehaja v novo in novo, ki črpa iz starega«. In kljub temu, da se je zaradi dežja vse skupaj dogajalo v notranjosti zidanice Malek, so udeleženci marljivo iskali motive in slikali.
Poleg akademske slikarke Jasne Kozar, ki je mentorstvo nudila slikarjem; je mentorica literarnim ustvarjalcem bila pisateljica, pesnica, ustanoviteljica in predsednica literarno kulturnega društva – KUD Prasila, Helena Srnec.Letos so se udeleženci literarnega dela kolonije preiskusili v pisanju pesmi in pisem.

Razstava del nastalih na koloniji bo v času ormoškega Martinovanja, kar pomeni, da bo otvoritev v petek, 06.novembra ob 17.uri v BELI DVORANI grajske pristave.
DSCN1945[1]

DSCN1949[1]

DSCN1946[1]

DSCN1950[1]

DSCN1951[1]

Jasna Kozar, mentorica, strokovna spremljevalka kolonije
DSCN1954[1]

Robi Puklavec, skrbnik zidanice P&F Jeruzalem Ormož na Maleku
DSCN1955[1]

Bohumil Ripak, predsednik likovnega društva LIKUDO ORMOŽ
DSCN1956[1]