Tudi na ormoškem bodo 1.maj obeležili tradicionalno s prvomajskimi pohodi in srečanji. Takoj po 6.00 uri zjutraj bo tudi letos Ormožane in okoličane s prvomajsko budnico prebudila Godba na pihala Glasbene šole Ormož.
Planinci se bodo ob 8.uri zbrali na ormoški avtobusni postaji in odšli peš na Jeruzalem, prav tako ob 8.uri se bodo pred gasilskim domom v Trnovcih zbrali pohodniki in se odpravili na Gomilo.
Na pot proti Lunovcu bodo krenili pohodniki, ki se bodo zbrali ob 11.uri zbrali na Turistični kmetiji Sonje Ozmec (Šebekova domačija) v Senešcih.
Na Svetinjah se bo v organizaciji Turistično kulturnega društva Ivanjkovci prvomajsko srečanje začelo ob 10.uri; ob 12.uri pa tradicionalno ob Vinskem hramu pri Brenholcu na vrhu Jeruzalema, ki tudi sicer predstavlja ciljno točko mnogih pohodnikov, ki se za 1.maj na Jeruzalem odpravijo z vseh možnih strani.
Turistično društvo Sodinci že od 9.ure dalje pripravlja srečanje vaščanov; s pričetkom ob 10.uri pa bodo prvomajsko rajanje začeli tudi Središčani, ki se bodo v organizaciji Rekreacijskega društva Godeninci srečali na Športnem parku Godeninci.
V Osluševcih bodo zjutraj ob 8.00 ob spremljavi ormoške godbe na pihala pred domačim vaškim domom postavili mlaj, potem pa se ob 10.00 uri odpravili na kolesarjenje po okoliških vaseh in dan zaključili z družabnim srečanjem v noč.