V organizaciji OBČINSKE STRELSKE ZVEZE ORMOŽ je minulo soboto v športni dvorani v Gorišnici potekalo 27. državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem za mladince in člane. Domači strelci so osvojili pet medalj in tri naslove državnih prvakov.
V članski konkurenci je državna prvakinja postala Nuša Žnidarič, ki je v finalnem nastopu najboljših strelk z zračno puško vodila od začetka do konca in na koncu za 2,1 kroga prehitela olimpijko Živo Dvoršak. Kvalifikacije je sicer dobila druga predstavnica ormoškega Kovinarja Urška Kuharič, ki pa je na finalnem nastopu bila šesta. na šestem mestu. Strelke Olimpije so osvojile ekipni naslov, samo za 0,2 kroga so zaostale predstavnice Kovinarja. Strelke SD TSO Ormož so bile pete. Med posameznicami je bila Petra Vernik 12., Vesna Mele 14., Barbara Muhič 17. in Marta Tetičkovič Ranfl 27.
V moški ekipni konkurenci so naslov državnih prvakov z zračno puško osvojili člani ormoškega Kovinarja: Jan Šumak, Tadej Horvat in Žan Tomažič so zadeli 1840,6 kroga. Za 3,3 kroga so zaostali člani Olimpije.
Med posamezniki je zmagal Uroš Maučec SD Štefan Kovač Turnišče. V finalu sta nastopila tudi dva predstavnika ormoškega Kovinarja: Tadej Horvat je bil šesti, Jan Šumak osmi.
Kvalifikacije je s 618, kroga dobil Rajmond Debevec. Od domačih strelcev je bil Žan Tomažič 11., Stiven Vočanec 44. in Rok Šumak 52.
Pokal za naslov državnega prvaka je ostal doma tudi v ekipni članski konkurenci. z zračno pištolo. Po povsem enakem rezultatu 1680 krogov, vendar z več notranjimi desetkami, so ga dobili strelci SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu , pred Grosupeljčani, za pet krogov so na tretjem mestu zaostali Ptujčani. Kapetan ekipe in predsednica društva Boštjan Simonič in Stanka Miholič.
V posamični članski konkurenci z zračno pištolo je bil največji domači adut Kevin Venta. S 578 krogi je Venta sicer dobil kvalifikacije, vendar ga je v finalu za 0,3 kroga premagal Ptujčan Sašo Stojak. Kevin Venta je osvojil naslov državnega podprvaka. Aleksander Ciglarič je bil 7. Boštjan Simonič je bil 5., Nenad Vignjevič 21., Simon Simonič 23., Miran Miholič 35. in Žan Tomažič 56.
Z zračno pištolo je v članski konkurenci zmagala Ptujčanka Mateja Pešakovič. Strelka Miklavža Stanka Miholič je bila 15., Vesna Mele 24. V ekipni konkurenci so zmagala članice SD Dušan Poženel Rečica.
V mladinski konkurenci je z zračno puško z novim državnim finalnim rekordom 245,8 kroga zmagal Maj Kadunc iz Trzina. V finalu je nastopil Aljaž Čučko SD TSO Ormož, drugi v kvalifikacijah in zasedel 4. mesto. Do bronaste medalje je zmanjkalo le 0,1 kroga.
Matija Ambrož je zasedel 15. mesto. Tudi mladinska državna prvakinja z zračno puško prihaja iz Trzina, Suzana Lukić. Ekipne mladinske državne prvakinje so postale strelke SD Mesto Ljutomer. Mladinski državni prvak z zračno pištolo je Ptujčan Tadej Širec.
V finalu je nastopil predstavnik ormoškega Kovinarja Žan Tomažič in zasedel 4. mesto. Žan Bogša SD Jože Kerenčič Miklavž je bil 14. Med mladinkami je zmagala Anja Prezelj SD Lotrič Železniki.