Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 7. 2. 2019, do 7:00 ure dne 11. 2. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 7. 2. 2019

Ob 15:38 uri smo bili obveščeni o poskusu tatvine artiklov v eni od ormoških trgovin.

Ob 20.55 uri smo v Središču ob Dravi prijeli dva tujca (državljana Maroka in Alžirije), katera sta pred tem ilegalno prestopila mejo.

Ob 21.40 so naši policisti na območju Ptuja trem osebam zasegli sumljive snovi, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Po analizi, sledijo ustrezni ukrepi.

PETEK 8. 2. 2019

Ob 11:15 uri smo na cestnem mednarodnem mejnem prehodu v Središču ob Dravi uspešno izročili hrvaškim varnostnim organom, v četrtek prijeta tujca.

Ob 13:00 uri smo v Ormožu zaradi prehitre vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da vozi pod vplivom alkohola, zato mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter prepovedana nadaljnja vožnja. Izdan oz. vročen mu je bil tudi plačilni nalog za obe kršitvi.

Ob 15:31 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom, na parkirišču gostinskega lokala v Savcih. Neznani voznik, neznanega vozila in reg. številk je zaradi nepravilnega premika trčil v pravilno parkirano prijaviteljevo vozilo in odpeljal neznano kam, ne da bi mu pred tem nudil potrebne podatke o sebi in vozilu.

Ob 18:31 uri smo izven naselja Libanja obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola z vozilom zapeljal izven vozišča ter ne nato vozilo obstalo na strehi. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Ob 22:34 uri smo v Hermancih obravnavali prometni dogodek in sicer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

SOBOTA 9. 2. 2019

Ob 06:53 uri smo imeli v postopku štiri tujce, kateri so ilegalno prestopili državno mejo. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za tri državljane Alžirije in enega državljana Maroka. Dva tujca sta v času postopka zaprosila za mednarodno zaščito in sta bila odpeljana v azilni dom druga dva tujca pa smo vrnili Hrvaškim varnostnim organom.

Ob 11:10 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v trgovini v Ormožu. Patrulja je na kraju ugotovila, da stranka v trgovini ni upoštevala navodil varnostnika, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o zasebnem varovanju.

Ob 21.57 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Ormožu. Patrulja je na kraju ugotovila, da sta verbalno sprla partnerja. Ob prihodu patrulje se ena oseba ni pomirila in je nadaljevala s kršitvijo, kljub opozorilom policistom, da s kršitvijo prenehal tega ni upošteval. Zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje po Zakonu o prekrških in izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

NEDELJA 10. 2. 2019

Ob 07.55 smo v Središču ob Dravi prijeli dva tujca, drž. Maroka in Alžirije, katera sta pred tem ilegalno vstopila v našo državo. Oba tujca sta v času postopka zaprosila za mednarodno zaščito in sta bila odpeljana v azilni dom v Ljubljani.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 11. 2. 2019:
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola in na uporabo zimske opreme).

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir