Društvo starodobnih vozil Tomos – klub Prekrasnih iz Gornjih Ključarovcev (občina Sveti Tomaž) je bilo organizator 3.srečanja TOMOSOVIH MOTORNIH KOLES, ki je potekalo v Gornjih Ključarovcih.
Na srečanju se je zbralo 42 ponosnih lastnikov starodobnih Tomosovih motornih koles različnih znamk, najstarejši pa je bil Tomosov Colibri letnik 1959, s katerim se je na srečanje pripeljal Silvo Mlinarič iz Bukovcev. Sicer pa so med udeleženci srečanja bili tudi člani Tomos klubov iz Ljutomera, Središča ob Dravi, Kidričevega in Dornave.

Ponosni lastniki starodobnih Tomosovih motornih koles  Foto: Zdravko Munda

Ponosni lastniki starodobnih Tomosovih motornih koles
Foto: Zdravko Munda

Silvo Mlinarič  iz Bukovcev z Tomosom Colibri letnik 1959. Foto: Zdravko Munda

Silvo Mlinarič iz Bukovcev z Tomosom Colibri letnik 1959.
Foto: Zdravko Munda

Motoristi so se v Gornjih Ključarovcih zbrali ob 9.00 uri. Po uvodnem druženju pa so se podali na 30 kilometrov dolgo pot od zbirališča do Gomile pri Juršincih in čez Polenšak in skozi Sveti Tomaž nazaj v Gornje Ključarovce.
Društvo starodobnih vozil Tomos – klub Prekrasnih iz Gornjih Ključarovcev je bilo ustanovljeno leta 2003 na pobudo današnjega predsednika Alena Munde. Klub danes šteje 29 članov. Pogoj za članstvo je lastništvo najmanj 30 let starega Tomosovega motornega kolesa, ki je v voznem stanju. Člani Kluba se z veseljem udeležujejo srečanj lastnikov Tomosovih motornih koles povsod po Sloveniji. Enkrat mesečno pa se v okviru klubske aktivnosti imenovane: TURE – AVANTURE družno odpravijo tudi na vožnjo po okolici. Vsako leto se skupaj odpravijo tudi skupaj na taborjenja, letos so bili na Šmartinskem jezeru pri Celju do koder je kar 90 kilometrov. In kot je povedal predsednik društva oziroma kluba Alen Munda, je to bila tudi letošnja najdaljša tura s Tomosovimi motornimi kolesi, ki so jo sicer, da ne bi ovirali prometa, do cilja in nazaj prevozili v etapah.

Karolina Putarek

Udeleženci srečanja člani Tomos klubov iz Ljutomera, Središča ob Dravi, Kidričevega in Dornave. Foto: Zdravko Munda

Udeleženci srečanja člani Tomos klubov iz Ljutomera, Središča ob Dravi, Kidričevega in Dornave.
Foto: Zdravko Munda

Pogoj za članstvo je lastništvo najmanj 30 let starega Tomosovega motornega kolesa, ki je v voznem stanju.   Foto: Zdravko Munda

Pogoj za članstvo je lastništvo najmanj 30 let starega Tomosovega motornega kolesa, ki je v voznem stanju.
Foto: Zdravko Munda

Ljubitelji Tomosov iz Bukovec. Foto: Zdravko Munda

Ljubitelji Tomosov iz Bukovec.
Foto: Zdravko Munda