ŠPORTNE NOVICE:
V 1. krogu Superlige poraza Ormoža in Središča; Kadeti Jeruzalema ugnali Dravo

MNZ PTUJ, Superliga, 1. krog:
Apače 0 : 1 Podvinci Betonarna Kuhar
Boč Poljčane 2 : 1 Središče ob Dravi
1A avto Gerečja vas 0 : 1 Stojnci
Hajdina 3 : 0 Carrera Optyl Ormož
Bukovci 3 : 2 Videm

Odigran je bil 1. krog v MNZ Ptuj, Superliga, kjer sta naša predstavnika zabeležila poraza. Poraz Ormožanov pri Hajdini je bil pričakovan, zagotovo pa so vsaj na točko računali v Središču ob Dravi, a jim je znova spodletelo pri Boču iz Poljčan. Središče je v vodstvo v 31. minuti popeljal Timotej Vočanec, vendar je gostiteljem hitro v 39. minuti preko Sebastjana Pinterja uspelo izid izenačiti na 1 : 1. V 49. minuti je zadel Josip Novak, a žal lastno mrežo in Boč se je proti okrnjeni zasedbi Središča veselil prve prvenstvene zmage z 2 : 1. Mrežo Ormožanov na Hajdini so za zmagovalce zatresli: Boštjan Kurež 36., Tomi Štumberger 39., David Flajsinger 72.. Tekmo na Hajdini si je ogledalo 200 gledalcev, kar je bil največji obisk v 1. krogu ptujske Superlige.
Derbi 1. kroga je bil odigran v Gerečji vasi, kjer so minimalno z 1 : 0 slavili gostje iz Stojnc. Za Stojnce je zmagoviti zadetek dosegel Aljaž Horvat v 68. minuti. Tekmo si je ogledalo 150 gledalcev.
Težje od pričakovanega so do zmage prispeli nogometaši iz Podvincev, ki so šele v 89. minuti zlomili odpor domačih Apač. Edini zadetek vreden treh točk je za favorita iz Podvinc dosegel Matic Marinič. Tekmo si je ogledalo 180 gledalcev.
Zanimivo je bilo tudi v Bukovcih, kjer je 120 gledalcev videlo kar 5 zadetkov in zmago Bukovc proti Vidmu s 3 : 2. Za Bukovce sta zadela: Thomas Kosec – dvakrat in Nino Pukšič. Za Videm sta zadela Sebastjan Krajnc in Dominik Božak.
V 2. krogu v soboto 7. septembra ob 16.30 uri pri Središču gostuje zasedba iz Gerečje vasi in to je derbi 2. kroga. Ormožane čaka še eno težko gostovanje pri favoritu ptujske Superlige Podvincih. Tekma je na sporedu v nedeljo 8. septembra ob 14.00 uri.

Prvi krog v MNZ Ptuj, Superliga, je postregel z zanimivimi rezultati in žal brez točk za naša predstavnika iz Ormoža in Središča ob Dravi.

Prvi krog v MNZ Ptuj, Superliga, je postregel z zanimivimi rezultati in žal brez točk za naša predstavnika iz Ormoža in Središča ob Dravi.

ROKOMET, pripravljalna tekma, KADETI:
Gladka zmaga Jeruzalemčkov na Ptuju
Drava – Jeruzalem 24 : 38 (8 : 18)
Jeruzalem:
Kuzmič, Caf, Fekonja; Kavčič 2, Plavec 1, Luci, Ulaga 2, G. Horvat 5, V. Lukman 4, D. Kociper 2, Žižek Cvetko 4, Štumberger 1, Grabovac 1, Vesenjak 4, D. Ozmec 3, Šandor 2, Lukner 1, Kosi 3, Topolovec 3.
Kadeti Jeruzalema so na Ptuju proti Dravi odigrali prvo pripravljalno tekmo v sezoni 2013/14. Cilj Jeruzalemčkov, pri katerih je manjkal reprezentant Miha Kolmančič, v tej sezoni je uvrstitev na Final 4, saj je igralski kader obenem širok in kvaliteten. Izid je bil izenačen do rezultata 4 : 4, nato pa je Ormožanom uspelo zapored doseči sedem točk, ob tem pa niso prejeli niti enega zadetka (11 : 4). Prednost je naraščala iz minute v minuto in Jeruzalemčki pri katerih se je med strelce vpisalo kar 15 igralcev so že vodili z 28 : 12.

V kadru kadetov Jeruzalema, katere tvorijo igralci rojeni leta 1997 in 1998, je letos kar 22 igralcev.

V kadru kadetov Jeruzalema, katere tvorijo igralci rojeni leta 1997 in 1998, je letos kar 22 igralcev.