olicisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 26. 8. 2016, do 7:00 ure dne 29. 8. 2016, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 26. 8. 2016

Ob 12.50 uri je bila v naselju Loperšice ustavljena voznica osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozila pod vplivom alkohola (0.58 ml/g). Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, zoper kršiteljico pa bomo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 16:00 uri smo bili obveščeni, da v Zdravstvenem domu Ormož išče zdravniško pomoč občan kateri je bil udeležen v prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da je bil tega dne v popoldanskem času udeležen v prometni nesreči na območju PP Maribor II. Zadevo bomo odstopili v nadaljnjo obravnavo Postaji prometne policije Maribor.

Ob 17.20 uri smo v Cvetkovcih obravnavali prometno nesrečo z udeležbo neznanega avtobusa in kolesarja, ki je zaradi pretesnega prehitevanja padel po bankini. Zadeva je zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 17.45 uri smo v Ormožu obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega vozila, ki je s kraja odpeljal. O poškodbi vozila bo sestavljen uradni zaznamek.

Ob 18.24 uri so bili policisti napoteni v Rucmance, kjer je prišlo do spora med sinom in očetom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je mladoletni kršitelj večkrat udaril svojega očeta. Mladoletni Zoper mladoletnega kršitelja sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče ter poročilo na Center za socialno delo.

Ob 20.46 uri smo v Podgorcih obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega vozila, ki je s kraja odpeljal. O poškodbi vozila bo sestavljen uradni zaznamek.

Ob 22.38 uri smo na Kogu obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Prijavitelju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

SOBOTA 27. 8. 2016

Ob 8.55 uri se je na PP oglasil občan in prijavil izgubo kontaktnih ključev osebnega avtomobila Volkswagen Bora z obeskom štiriperesne deteljice. Ključe je izgubil dne 17. 8. 2016 na avtobusni postaji v Ormožu.

NEDELJA 28. 8. 2016

Ob 19.10 uri smo v Hermancih obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Ob 20.33 uri smo bili obveščeni da ob lokalni cesti v Lahoncih leži moški. Ugotovljeno je bilo da je oseba obležala zaradi opitosti. Odpeljana je bila domov. Nadaljujemo pa zbiranje obvestil o kršitvi določil Zakona o omejevanju in porabi alkohola, saj naj bi se občan napil v enem izmed gostinskih lokalov.

Ob 20.35 uri smo Strezetini obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer so bili ugotovljeni elementi kaznivega dejanja nasilja v družini. Osumljencu kaznivega dejanja je bila odvzeta prostost na podlagi zakona o kazenskem postopku. Izrečen mu je bil ukrep prepovedi približevanja določeni osebi in objektu. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo Ptuj.

Napoved aktivnosti za torek dne 29. 8. 2016:

– Aktivno potekajo aktivnosti za večjo varnost otrok ob začetku šolskega leta.

PRIPRAVILA:
Jožef Magdič, policist I
in Edvard Cvetko, komandir