Na Osnovni šoli Ormož v tem tednu v okviru projekta ERASMUS poteka mednarodno srečanje šolarjev in njihovih učiteljev iz šestih držav Evropske Unije.
35 mladih in 12 njihovih učiteljev je v Ormož pripotovalo iz Poljske, Litve, Latvije, Romunije, Španije in Grčije. Z vrstniki v Ormožu se družijo pet dni. Gostje so v Ormož pripotovali v ponedeljek zvečer, poslovili pa se bodo v soboto zjutraj. Pozdravna slovesnost je v prostorih šole potekala v torek zjutraj, ko so jim ormoški osnovnošolci pripravili predstavitveni program – in skozi sliko in besedo predstavili Ormož in Slovenijo. Potem so se gostje pridružili ormoškim osnovnošolcem po razredih, kjer je potekal dan dejavnosti. V obliki delavnic so spoznavali Slovenijo in GRČIJO pod naslovom »Grčija skozi sluh«. Popoldne pa so namenili ogledu Ormoža. V sredo so si privoščili ekskurzijo v Ljubljano in na Bled, četrtek posvetili športnim dejavnostim, popoldne pa na šoli pripravili še »sejem raznolikosti«, ki je bil višek enotedenskega druženja. Predstavniki vseh šestih držav so se predstavili s plesom, petjem in značilnostmi svoje države, pa tudi z jedmi in drugo. Zbrane v šolski jedilnici je pozdravil tudi župan Alojz Sok. (VEČ v oddaji UTRIP ORMOŽA, 12. oktobra 2017)
(Fotografije: Karolina Putarek, Vule Nikolić)

Današnji dan (petek)pa je namenjen še skupnemu pouku in druženju. Srečanje mladih evropejcev poteka v okviru programa Erasmus+ , ki je namenjen sodelovanju na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa za obdobje 2014–2020, sploh pa izboljšanju spretnosti in zaposljivosti mladih ter posodobitvi izobraževanja, usposabljanja in mladinskega dela. Sedemletni program razpolaga s proračunskimi sredstvi v višini 14,7 milijarde evrov, s katerimi želi EU več kot 5 milijonom Evropejcem omogočiti študij, usposabljanje, pridobivanje delovnih izkušenj ali opravljanje prostovoljnega dela v tujini.