Verjetno pa je za nekatere praznik tudi Valentinovo. Darilce svoji ljubljeni osebi ste lahko pripravili tudi sami. Kako – pa se je bilo možno naučiti na valentinovi delavnici, ki jo je – znotraj projekta »Danes za jutri« – v sodelovanju s TURISTIČNO INFORMATIVNO PISARNO Sveti Tomaž pripravila LJUDSKA UNIVERZA Ormož.
Med animacijskimi delavnicami medgeneracijskih druženj ter izmenjave znanja in veščin, ki jih znotraj projekta »Danes za jutri« izvajajo partnerji podjetje Z-Eniac, Komunalno podjetje in Ljudska univerza Ormož je v Svetem Tomažu tako potekala še ena zanimiva delavnica, ki so jo naslovili »valentonova delavnica«. Tokrat so udeleženci pod mentorstvom Karin HRGA s Prerada pri Polenšaku izdelovali valentinova darila. V bistvu je šlo za paket v katerega so zložili izdelke, ki so jih tudi sami izdelali: dišeče milo, praline in različna eterična olja, ki lahko pridejo prav pri masažah. Udeleženke oziroma (en) udeleženec delavnic so pod vodstvom mentorice kar hitro poprijeli za delo. Tako, da se je kuhalo, vlivalo…rezalo…oblikovalo. Na prvi pogled se je ustvarjanje zdelo kar precej zapleteno, čeprav mentorica pove drugače. Pove, da je precej enostavno, le malo spretnosti je treba in veliko domišljije.
Kakorkoli – šlo je za prijetno druženje različnih generacij ter za skupno ustvarjanje in učenje. Če ne drugo, pa bo za valentinovo ostal lep spomin na še en prijeten družaben dogodek, so povedali zadovoljni udeleženci delavnic…