Presenečenje letošnjih županskih volitev, je kandidatura Mirana Topolovca, ki se doslej s politiko ni ukvarjal. Prihaja pa iz gospodarstva, kar je bilo odločilno, da ga pri kandidaturi podpirata stranki SMC in SD. Ter seveda novoustanovljena Lista Mirana Topolovca.

Naš slogan je »Združeni za gospodarski preboj občine Ormož!«, je na tiskovni konferenci v ponedeljek dejal Miran Topolovec. Program, ki so si ga zadali Miran Topolovec in njegovi somišljeniki namreč temelji na preboju v gospodarstvu, ki je ključnega pomena za napredek občine. Vzpodbujali bodo razvoj turizma in športni turizem, nadaljevali dela na vrtini, uredili lokalne ceste ter poskrbeli za starejše, se potrudili, da ormoška gimnazija dobi dodaten srednješolski program v smeri gerontologije, in drugo. »Če bomo izvoljeni, bomo obljubljeno tudi izvedli«, je optimističen Miran Topolovec, ki dodaja, da se je za kandidaturo odločil, ker verjame, da se Ormož lahko izvleče iz krize, in da vse težje gleda, kako njegovo rojstno mesto nazaduje, tudi on je namreč eden izmed rojenih Ormožanov, ki se dobro spominja, kaj je Ormož včasih že imel in kako se je včasih v Ormožu živelo, kako dobro je bilo poskrbljeno za mlade oziroma za vse generacije.

Z razmišljanji in pogledi na trenutno situacijo ter rešitvami Mirana Topolovca in Liste Mirana Topolovca se absolutno strinja tudi LO SMC Ormož, je dejala predsednica in poslanka Mojca Žnidarič, zato tudi njihova odločitev, da kandidaturo Topolovca podprejo, ni bila težka.
Da je skrajni čas, da se v Ormožu nekaj spremeni, in da morajo spodbude razvoju gospodarstva biti prva naloga novega župana, pa seveda dokončati začete projekte, menijo tudi v OO SD, je povedal Zlatko Klemenčič.
Da so rešitev za Ormož le dodatne spodbude gospodarstvu oziroma dobri pogoji, ki bi pritegnili vlagatelje ter podpora razvoju turizma, se strinja tudi Slavko Kosi, zato ni okleval, da pristopi k Listi Mirana Topolovca in se podpiše prvi.