ROKOMET, RK Jeruzalem Ormož:
Zmaga v Varaždinu. Tabor zaključen.

Za rokometnim klubom Jeruzalem Ormož je zanimiv teden. Člani so odigrali še peto pripravljalno tekmo in četrtič zmagali. V Varaždinu je padel hrvaški 1. A ligaš z rezultatom 34 : 31 (15 :16):” Varaždin je sestavil ekipo, ki želi biti v vrhu 1. A hrvaške lige. Zato je zmaga za nas, ki smo tudi tokrat zaigrali v okrnjeni zasedbi, veliki motiv za trdo delo še naprej. Dobrih petnajst minut pred koncem smo zaostajali zadva zadetka in se pri minuti odmora dogovorili, da bo ekipa v primeru zmage prosta sobotnega treninga. Fantje so zaključek tekme odigrali fantastično in se veselili prestižne zmage nad sosedi iz Varaždina,” je zanimivost s tekme odkril trener Vinarjev Saša Prapotnik. Pri Jeruzalemu so najboljši strelci bili Rok Žuran z desetimi, Gal Cirar z osmimi in Frano Vujović s petimi goli. V tem tednu se bo ekipi priključil kadetski reprezentant Dominik Ozmec, ki je dobil prosti teden po zahtevnem nastopu na SP v Gruziji:” Vrača se Ozmec. Kaj kmalu se bosta na tekmah ekipi pridružila Miha Kavčič in Jure Kocbek. Nared za prvenstvo bi moral biti tudi krožni napadalec Danijel Mesarić. Tako, da bo ekipa počasi popolna, seveda pa brez Tilna Kosija, ki si je v reprezentanci težje poškodoval koleno in ga lahko ponovno pričakujemo na igrišču šele meseca aprila 2018. Z nami so priprave opravili štirje mladinci letnika 2000 Žan Firšt Šeruga, Gašper Hebar, Teo Šulek in Aljoša Munda, kateri so se odlično znašli in dokazali, da se na njih lahko računa za kakšno leto ali dve. Z mesecem septembrom se bodo ti fantje preselili na treninge mladinske ter kadetske ekipe. V torek 29. avgusta ob 19.30 uri nas na Hardeku čaka tekma proti SVIŠ – u iz Ivančne Gorice. V petek 1. septembra pa nas čaka še generalka pred začetkom sezone. Na Hardeku bo gostoval Varaždin,” je še dodal Prapotnik, katerega s svojo ekipo čaka v soboto 9. septembra ob 19.00 uri na Hardeku tekma 1. kroga proti Ribnici.

Zaključen 19. rokometni tabor. 65 udeležencev.
Od torka 22. do petka 25. avgusta je v Elizabetini hiši v Veliki Nedelji potekal 19. rokometni tabor RK Jeruzalem Ormož:” Z obiskom in izpeljavo tabora smo zelo zadovoljni. Na taboru so se zbrali športnice in športniki iz RK Ormož, ŽRK Ormož, RK Velika Nedelja in GRK Varaždin. Pogoji za tabor so bili odlični. Dve rokometni igrišči, za rezervo športna dvorana in Elizabetina hiša, kjer so taborniki prebivali in imeli razne delavnice. Za čarovniško delavnico in kviz (novo zmago zabeležili trenerji) je poskrbel Timon Grabovac, za matematično delavnico Nataša Grabovac, za zanimive igre na bazenu Doroteja Lah, Miha Kolmančič, Timon Grabovac, Nino Ulaga in Niko Sovič.

Otroci so zanimiv dan preživeli na bazenu, kjer so potekale številne igre.


Najboljše tri ekipe so si zagotovile nastop na kvizu.

Na rokometnih treningih so taborniki po starosti bili razdeljeni v tri skupine. Prva, letniki 2003/04/05, je štela 15 udeležencev. Druga, letniki 2006/07, je štela kar 28 tabornikov. In tretja, letniki 2008/09/10, je štela 22 udeležencev.

V skupini 2, letniki 2006/07, je sodelovalo rekordnih 28 športnikov.

Med sodelujočimi iz različnim klubov so se razvila nova prijateljstva in to je bistvo takšnih druženj. Rokometne treninge so vodili Uroš Krstič, Siniša Radujković, Niko Sovič, Doroteja Lah, Miha Kolmančič in Nino Ulaga. Letos smo prvič izpeljali tudi tombolo, kjer je bilo razdeljenih preko 70 zelo bogatih nagrad. Uspešno smo izpeljali tudi karaoke na katerih je nastopalo deset ekip. Zmage sta se veselila letnika 2008 Benjamin Klemenčič in Rene Voršič, ki sta svojo nalogo opravila odlično in prepričala strokovno komisijo, ki so jo sestavljali “strogi” sodniki Doroteja Lah, Nino Ulaga in Niko Sovič. Žal nam ni uspelo izpeljati orientacijskega teka, saj je pri Veliki Nedelji potekalo asfaltiranje cest in varnost otrok ni bila zagotovljena. 19. tabor smo zaključili s tekmami in piknikom, kjer se je zbralo lepo število staršev, kjer so najpogumnejši tudi odigrali kakšno tekmo proti svojim otrokom. Vse tiste, ki so nam pomagali pri izpeljavi tabora smo nagradili z majicami. Prav tako so majice prejeli vsi udeleženci 19. rokometnega tabora. Za prehrano za zajtrk in večerjo sta poskrbeli Darja Štuhec in Mateja Veselič ter Vlado Ivanuša Čoko in za kosila OŠ Velika Nedelja. Verjamem, da so otroci in starši bili zadovoljni s taborom. Potrudili smo se po svojih najboljših močeh. Z mislimi smo že pri 20. jubilejnem taboru. Padlo je kar nekaj novih idej. Dobre stvari bo potrebno še nadgraditi, napake popraviti. Se že veselimo izzivov na jubilejnem taboru,” nam je nekaj podrobnosti iz tabora opisal mentor Miha Kolmančič.