Po desetih letih žalostnega propadanja, se ormoškemu hotelu končno le obeta nova zgodba. Pred dnevi je namreč bil tudi uradno prodan. Za 285.000 evrov ga je od Družbe za upravljanje terjatev bank kupilo podjetje OCULUS ENERGIJA iz Logarovcev, lastnika in direktorja Stanka Kočevarja. Objekt, ki bo obnovljen in dograjen v naslednjih treh ali štirih letih bo namenjen zdravstvenemu turizmu (estetski kirurgiji). V enem letu bodo izdelali idejno in drugo potrebno dokumentacijo, nato pa pričeli z gradbenimi deli. Hotel bodo zvišali za dve nadstropji, imel bo štiri zvezdice in bo ponujal 72 ležišč. Investicija bo predvidoma znašala okrog 5 milijonov evrov.

IZ ZGODOVINE ORMOŠKEGA HOTELA:


Propadajoče hotelska zgradba sredi mesta je lani »praznovala« 50 let

Ormoški hotel je zaprt že deset let in je bil naprodaj. Nazadnje je bil v lasti Investicijsko gradbenega podjetja Holermuos, ki je od junija 2016 v stečaju. Hotel je bil zgrajen v dveh fazah. Prva faza je bila zgrajena leta 1969 in obsega kaskadni del, gostilno z nadstropjem ter teraso. Druga faza, ki je bila zgrajena leta 1980 obsega gospodarski del, recepcijo ter spalni del v nadstropju in veliko restavracijo. Skupaj ima 4.127 m² površine in zemljišče v velikosti 3.625 m². Nekoč je spadal v kategorijo mestnih hotelov z dvema zvezdicama. Obsega gostinski lokal, recepcijo, spalni del s 66 ležišči v eno in dvoposteljnih sobah, (skupaj 36 sob), kuhinjo, veliko in malo restavracijo, banketno sobo, lovsko sobo, “ladjo” in zunanjo teraso. V celotnem objektu je na voljo 350 sedežev ter 45 sedežev na vrtu/terasi.

Ormoški hotel delo Plečnikovega nagrajenca Dušana Moškona
Hotel je bil zgrajen po načrtih arhitekta, domačina Dušana Moškona, ki je kot mestni arhitekt prav s prvo fazo gradnje hotela, leta 1969, začel spreminjati podobo mesta. Po njegovih načrtih so hotel leta 1980 tudi razširili, kar je arhitektu Moškonu skupaj z drugimi njegovimi projekti (avtobusna postaja, blagovnica, stanovanjski kompleks v Skolibrovi ulici, stanovanjska stavba z mestnimi vrati v centru mesta, Obrtniški dom, Veterinarska postaja in drugi) leta 1979 prineslo Plečnikovo nagrado za celovito urejanje Ormoža.

Hotel je svoja najboljša leta imel vse od odprtja leta 1969 do leta 1990 (beležili so tudi po 15 tisoč nočitev letno). Splošni krizni časi v naslednjih letih pa so kmalu načeli tako povpraševanje kot ponudbo.
S prodajo se tako hotelu kot, izgledu mesta gotovo obeta lepša bodočnost. Prinesel pa bo tudi vsaj 30 novih zaposlitev.