Na slavnostni seji ob državnem prazniku Dnevu samostojnosti in enotnosti v torek, ki so se je poleg župana Alojza Soka, podžupana in svetniak v Državnem svetu Branka Šumenjaka; svetnic in svetnikov Občinskega sveta Ormož, častnih občanov Milana Ritonje in Jožeta Šipoša, udeležili mnogi občani, sta bili podeljeni plaketi občine Ormož za leto 2014. Na podlagi 5. člena Odloka o priznanjih občine Ormož in 16. člena Statuta občine Ormož je Občinski svet Ormož na svoji 1. dopisni seji, sprejel sklep, da se za leto 2014 podelita zlata in bronasta plaketa občine Ormož. Plaketi sta podelila župan Alojz Sok in podžupan ter svetnik v DS Branko Šumenjak.
BRONASTO PLAKETO OBČINE ORMOŽ je prejela Krajevna organizacija RK Vinski vrh, ki jo je prevzela predsednica Majda Vogrinec in
ZLATO PLAKETO pa Cilika Lah iz Miklavža pri Ormožu.

Krajevna organizacija RK Vinski vrh je ena izmed 916 takšnih, ki delujejo v Sloveniji. Žal ni posebnih dokumentov o ustanovitvi Krajevne organizacije RK Vinski vrh, pač pa se je našla ena izmed članskih izkaznic iz leta 1953, kar pomeni da je KO RK Vinski vrh aktiven že več kot 60 let. Glavni aktivisti v odboru so že od nekdaj bili krajani Vinski vrh in Veliki Brebrovnik, ki pa tudi delujejo na tem območju. Med ustanovitelji pa so bile družine Šnajder, Pokrivač, Plohl in Rakovec.
Namreč v lokalnem okolju so spremljali življenje ljudi in aktivno reagirali na pojave stisk in nemoči, še posebej otrok in starejših. Že včasih so prirejali krvodajalske ali delovne akcije, praznovanja, veselice, zagovarjali spoštovanje do sočloveka in nagovarjali ljudi, da delijo del blagostanja s tistimi, ki so v stiski. Že od nekdaj so se
člani trudili spodbujati čut za socialnost in razumevanje, spodbujali in širili vrednote zdravja in širili znanje o gibanju Rdečega križa.
Vse omenjeno pa še vedno ostaja osnovno poslanstvo KO RK Vinski vrh, ki danes šteje 258 krajanov, saj so se jim priključili tudi krajani Zasavcev, Kajžarja in Miklavža pri Ormožu, za njimi so številne aktivnosti oziroma akcije, s katerimi se z veseljem ponaša tudi domača krajevna skupnost in seveda občina Ormož.
V vsakem primeru pa je Krajevni odbor RK Vinski vrh organizacija, ki si zaradi širine svojega neutrudnega delovanja zasluži bronasto plaketo občine Ormož za leto 2014, meni predlagatelj Emil Trstenjak, predsednik KS Miklavž pri Ormožu.
 
Cilika LAH iz Miklavž pri Ormožu je zlato plaketo občine Ormož za leto 2014 prejela v zahvalo za dolgoletno in požrtvovalno delo na področju kulture in turizma v občini Ormož:
Danes 85 letna Cilika Lah se je iz rodne Gomilice v Prekmurju v Miklavž pri Ormožu preselila leta 1947, kjer je pri stricu v župnišču opravljala dela gospodinjske pomočnice. Že leta 1949 se je vključila v Prosvetno društvo, kjer je nastopala kot igralka. Vse do leta 1950, ko je bil zgrajen Zadružni dom in dvorana, so igre igrali v šolski učilnici, se spominja Cilika, za zavese pa da so si sposodili velike plahte (ponjave) od okoliških kmetov, dodaja. Tako je Cilika bila igralka v domačem prosvetnem društvu kar 30 let; z letom 1977 pa se je posvetila režiji, in tako je pod njenim vodstvom bilo pripravljenih kar nekaj gledaliških predstav, s katerimi so razveseljevali domače občinstvo, veliko pa nastopali tudi okrog.
Poleg igre in režije pa se Cilika Lah vključila tudi v skupino Ljudskih pevk, ki so jo ustanovile sestre Plohl. Ko so sestre Plohl nehale prepevati, je skupino prevzela in jo uspešno vodi še danes. Skupina je kmalu po prihodu Cilike svoje delovanje razširila na obujanje starih ljudskih običajev in iz pozabe potegnila kar nekaj starih ljudskih šeg in navad, kar pomeni neprecenljiv prispevek k ohranjajanju kulturne dediščene.
Skupina danes deluje kot Miklavški ljudski pevci in deluje znotraj Društva upokojencev, še vedno veliko nastopajo, tako doma kot povsod naokrog.
Sicer pa Cilika Lah že od leta 1953 z možem Jožekom poje tudi v cerkvenem zboru, dolga leta pa sta skupaj skrbela tudi za krašenje in čiščenje domače cerkve, kar tudi ni malo dela in odgovornosti.
Ciliko Lah so za zlato priznanje predlagali člani Kulturno turističnega društva Miklavž pri Ormožu, ki jim je vedno bila in bo ostala vzornica, tako na kulturnem kot turističnem udejstvovanjem v domačem kraju. Zato in za vso svoje opravljeno delo si nedvomno zasluži zlato plaketo občine Ormož.

Po slavnostni seji, ki je potekala v Viteški dvorani v gradu, so se prisotno preselili v Belo dvorano grajske pristave, kjer je bil slavnostni govor dobitnice zlate plakete občine Ormož Cilike Lah (prisluhnite posnetku govora, spodaj), potem pa je bil še koncert glasbene zasedbe VOX ARSANA s Ptuja.

VOX ARSANA med nastopom v Ormožu:DSCN0154[1]