Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 1. 9. 2017, do 7:00 ure dne 4. 9. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK  1. 9. 2017

 

Ob 16.51 smo v Ormožu obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

 

SOBOTA  2. 9. 2017

 

Nismo obravnavali interventnih dogodkov.

 

NEDELJA  3. 9. 2017

 

Ob 14:14 uri smo bili obveščeni grožnjah z nožem na območju naselja Mihalovci. Na kraju so policisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da v danem primeru gre za sum storitve kaznivega dejanja “ogrožanje varnosti” po 1 odstavku 135 člena Kazenskega zakonika ( KZ-1). Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.    (Gre za 36-letno žensko, ki je  k pretepu izzvala 46-letnega moškega, brata svojega partnerja. Med izzivanjem je imela v rokah nož, dolžine okoli 20 centimetrov. Z nožem je tudi zamahnila proti šestinštirideset letniku, vendar ga ni zadela. Moški je pred njo zbežal, vendar mu je sledila. Po nekaj minutnem lovljenju se je moški ustavil, ženska pa je ponovno zamahnila z nožem proti njemu. Med zamahom jo je moški udaril, da ji je nož izpadel iz rok, jo podrl na tla in jo zadržal. O dogajanju so obvestili tudi policijo. Še pred prihodom policije jo je  partner odvlekel do njunega vozila in jo s kraja dogajanja odpeljal. Policisti so ju ustavili med vožnjo in opravili potreben postopek,   podrobneje poročajo s Policijske uprave Maribor).

 

Ob 14.30 uri smo na policijski postaji sprejeli zapisnik, zaradi suma kaznivega dejanja  “spolnega nasilja” s strani znane osebe. Opravljen razgovor, evidentirano kaznivo dejanje.

 

Ob 15:21 uri smo bili obveščeni o najdbi plačilne kartice Mercator pika na priimek ŠPINDLER. Kartica se bo do nadaljnjega  nahajala na PP Ormož.

 

Ob 21.00 uri smo na zaprosilo PP Ptuj opravili preverko vozila na našem območju, v zvezi obravnave tatvine goriva na bencinskem servisu na območju Ptuja. Ugotovljeno, je bilo da je neznanec tekom dneva na Ptuju z osebnega avtomobila odtujil prednjo tablico. Sprejet zapisnik, evidentirano kaznivo dejanje.

 

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 4. 9. 2017:

 

  • potekajo aktivnosti v zvezi varnosti otrok v cestnem prometu ob začetku novega šolskega leta.
  • Prav zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi ena ključnih nalog policije. V skladu z usmeritvami na področju zagotavljanja varnosti cestnega prometa policisti ob začetku vsakega šolskega leta izvajamo ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob šolah in šolskih poteh pa dodatno prispevamo k umirjanju prometa. Ob tem opozarjamo, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti, še toliko večja. Predvsem prvošolčki še ne poznajo vseh nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu. Prav tako učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu. Ne zmorejo pravilno oceniti hitrosti ali oddaljenosti avtomobila, zato moramo za njihovo varnost poskrbeti predvsem drugi.

Pripravila:

Mitja Tramšek, policist I

in Edvard Cvetko, komandir