ROKOMET, 1. NLB Leasing liga:
Prvi cilj že izpolnjen, drugi dosegljiv

17 dni premora med prvim in drugim delom sezone je za rokometaše Jeruzalema minil kot bi švignil. Reprezentančni kandidati mladinske ter kadetske vrste (Jure Kocbek, Tilen Kosi, Miha Kavčič, Dominik Ozmec, Gašper Horvat) so počitka imeli še manj. Kocbek je z mladinci odigral tekmo proti Avstriji, preostali fantje so v Izoli odigrali dve tekmi proti Italijanom in se veselili zmag z 27 : 19 in 31 : 22. Horvat je prispeval 12, Kavčič 6, Ozmec 4 in Kosi 2 zadetka. Pred kadeti Slovenije je zdaj močan turnir na Danskem, kjer bodo poleg gostiteljev Skandinavcev ter Slovencev nastopili še Francija in Hrvaška.

Letnike 1998 čaka nastop na močnem mednarodnem turnirju na Danskem.

Letnike 1998 čaka nastop na močnem mednarodnem turnirju na Danskem.

Jeruzalemčki bodo priprave na drugi del sezone pričeli že v sredo 6. januarja
Saša Prapotnik: Omenjena četvorka bo izpustila en del treningov, katere bomo pričeli v sredo 6. januarja. Poškodbe so sanirane in na razpolago bodo vsi igralci, ki so dres nosili v prvem delu sezone. Želimo v pravi formi pričakati drugi del sezone, zato bomo letos odigrali precej več pripravljalnih tekem kot je to bili v naši navadi. Prvo pripravljalno tekmo bomo odigrali v torek 12. januarja v Ormožu proti reprezentanci Alžirije. Naši nasprotniki bodo še Ptuj (14. 1. na Ptuju), Maribor (16. 1. v Mariboru), Ptuj (21. 1. v Ormožu), Varaždin (26. 1. v Varaždinu).

Za člane Jeruzalema je konec kratkih počitnic.

Za člane Jeruzalema je konec kratkih počitnic.

Drugi del prvenstva bodo Vinarji pričeli v soboto 6. februarja z gostovanjem v Trebnjem
Saša Prapotnik:
Takoj na začetku nas čaka Trimo, ki je zmeraj neugoden nasprotnik tako na domačem kot gostujočem parketu. Februar bo dal odgovor ali lahko dosežemo še drugi zadani cilj v tem prvenstvu. To je uvrstitev v končnico šestih najboljših ekip v državi. Prvi cilj obstanek v ligi smo že izpolnili do novega leta. Naši nasprotniki v februarju bodo Trimo, Slovenj Gradec, Koper, Slovan. Štiri osvojene točke so nuja, šest želja, osem točk bi nam popolnoma odprlo vrata Lige za prvaka. Če najdemo formo kot nas je krasila na začetku sezone in če se nas izognejo poškodbe je vse mogoče. Dodatnih deset tekem v Ligi za prvaka bi za naš mlajši del ekipe bil kot češnja na torti, saj počasi ob izkušenem delu ekipe dajemo vse več minut našim talentiranim rokometašem.

Miha Kavčič (krožni napadalec) je imel največjo minutažo med igralci, ki prihajajo iz mladinskih vrst Jeruzalema.

Miha Kavčič (krožni napadalec) je imel največjo minutažo med igralci, ki prihajajo iz mladinskih vrst Jeruzalema.

Sedmo uvrščena ekipa prvega dela sezone ne bo doživela nobenih igralskih sprememb.
Saša Prapotnik:
Z isto ekipo nadaljujemo sezono. Ne bo nobenih sprememb. Z igralskim kadrom smo več kot zadovoljni. Še enkrat moram pohvaliti izkušenejše rokometaše, ki so pod svoje okrilje vzeli fante letnika 1996, 1997 in 1998 ter jim pomagajo pri nabiranju prepotrebnih izkušenj. Prav zaradi dobre harmonije v ekipi verjamem, da smo sposobni ujeti 6. mesto. To bi bila nagrada za vse nas v klubu, ki se trudimo, da je mesto Ormož četrta ekipa po najdaljšem stažu igranja v elitnem razredu (Celje PL, Gorenje Velenje, Trimo Trebnje, Jeruzalem Ormož). Verjemite, da to ni lahka naloga za tak majhen kraj kot je Ormož. Ampak s trdim delom se marsikaj, da postoriti. In trdo delo bo iztočnica ormoškega kluba tudi v prihodnosti. Od najmlajših selekcij do članske ekipe.

Darko Kneževič bo tudi v drugem delu skrbel za fizično pripravo ormoških Vinarjev.

Darko Kneževič bo tudi v drugem delu skrbel za fizično pripravo ormoških Vinarjev.

Na reprezentančnem nivoju ste prevzeli generacijo letnika 2000 in mlajši. Pričakovanja?
Saša Prapotnik:
Po zlati kolajni v Utrechtu (letniki 1996/97) in srebrni v Tbilisiju (letniki 1998/99) bi si še v tretje želel popeljati reprezentanco na Olimpijski festival evropske mladine. Je pa uvrstitev generacije 2000/01 na Olimpijski festival evropske mladine 2017 odvisna od uspešnosti kadetov (letniki 1998/99) na letošnjem EP na Hrvaškem. Uvrstitev na prvih pet mest dve leti starejše generacije bi zadostovalo za naš nastop na OFEM – u. Generacija 2000/01 je zelo solidna in bi si zaslužila nastop na svojem prvem velikem tekmovanju. Žal pa sami nimamo vpliva na razvoj dogodkov, vendar verjamemo, da bomo s pomočjo ormoških rokometašev v kadetski reprezentanci uspeli doseči čim višji rezultat Slovenije na EP.

Ekipa trenerjev na sliki je prevzela reprezentanco letnika 2000 in mlajši.

Ekipa trenerjev na sliki je prevzela reprezentanco letnika 2000 in mlajši.

STATISTIKA EKIPE:
7. Jeruzalem Ormož 18 točk, 15 tekem, 9 zmag, 6 porazov, 404 : 412

STATISTIKA IGRALCEV:
1. Bojan Čudič 83 (55) zadetkov, 11 tekem
2. Rok Žuran 73, 14 tekem
3. Jure Kocbek 42(1), 15 tekem
4. David Bogadi 36, 15 tekem
5. Gal Cirar 32, 15 tekem
6. Siniša Radujković 27, 13 tekem
7. Danijel Mesarić 26, 11 tekem
8. Dejan Veselko 23 (11), 15 tekem
9. Miha Kolmančič 15, 15 tekem
10. Miha Kavčič 15, 15 tekem
11. Jaša Rajšp 13, 14 tekem
12. Tilen Kosi 8 (2), 8 tekem
13. Gregor Grizolt 4, 15 tekem
14. Gašper Horvat 4, 7 tekem
15. Dominik Ozmec 3, 14 tekem
16. Igor Petrovič 1, 9 tekem

STATISTIKA VRATARJEV:
1. Tomislav Balent 147 obramb, 14 tekem
2. Marin Šutalo 29 obramb, 14 tekem
3. Kevin Caf 1 obramba, 1 tekma.