Osnovna šola Miklavž pri Ormožu je bila soorganizator prvega od šestih pred-tekmovanj jubilejne 10. Otroške varnostne olimpijade. V različnih veščinah so se pomerili četrtošolci z območja policijskih postaj Ormož, Podlehnik in Gorišnica, zraven pa so bile tudi ekipe iz sosednje Hrvaške:

Vse skupaj se je začelo danes ob 09. uri na športnem igrišču Osnovne šole Miklavž pri Ormožu, kjer se je v teku dopoldneva več kot dvesto tekmovalcev pomerilo v znanju o varnosti in samozaščitnem ravnanju ter spretnostnih preizkušnjah.

Osnovna šola Miklavž pri Ormožu s podružnico Kog je tako na svojem terenu gostila tekmovalce iz osnovnih šol Ivanjkovci, Velika Nedelja s podružnico Podgorci, Ormož, Središče ob Dravi, Sveti Tomaž, Gorišnica, Cirkulane – Zavrč, Videm s podružnicama Sela in Leskovec ter iz Dornave, tekmovanja pa so se udeležile tudi tri ekipe iz Hrvaške; in sicer iz Bednje, Štrigove in nasledniki lanskoletnih zmagovalcev v finalu 9. Otroške varnostne olimpijade, četrtošolci iz osnovne šole Višnjica.

Posebna atrakcija je bil policijski helikopter, ki je pristal na travniku ob športnem parku, čeprav tudi številnih ostalih zanimivosti ni manjkalo. Organizatorji so pravzaprav pomislili na vse, kar bi otroke lahko zanimalo, tako, da ni šlo samo za tekmovanje, pač pa za pestro učno uro, kako nam in s kakšnimi sredstvi nam policija zagotavlja varnost, pa ne samo policija – predstavile so se tudi ostale službe, ki delujejo na področju zaščite, reševanja in negovanja bojevniških tradicij. Tako so se zbranim na olimpiadi predstavili tudi člani PGD Miklavž in OZVVS Ormož, carina, Slovenska vojska in Zdravstveni dom Ormož.

Največ točk in s tem odhod na finalno varnostno olimpiado, ki bo junija potekala v Maribor je zbrala OŠ Cirkulane-Zavrč; drugi so bili četrošolci OSNOVNE ŠOLE Videm – podružnica Sela; tretji OSNOVNA ŠOLA Izidora Poljaka Višnjica (Hrvaška) in četrti OSNOVNA ŠOLA Franje Serta Bednja (Hrvaška).
Več o dogodku boste lahko izvedeli v oddaji UTRIP ORMOŽA, 07.maja 2015.

Razen tekmovanja so četrtošolci uživali tudi ob ogledu priložnostih razstav:
ol1

ol2

ol3

ol4

ol5
DSCN0779

DSCN0780

DSCN0781

DSCN0782 Foto: B.Vukan, OZVVS ORMOŽ