Iz vsebine:
Minule dni je zaznamoval Slovenski kulturni praznik. Letošnjo osrednjo občinsko proslavo ob Slovenskem kulturnem prazniku je v sodelovanju z občino Ormož pripravila OŠ Miklavž pri Ormožu. Na proslavi so zaslužnim občanom za udejstvovanje na kulturnem področju podelili tudi priznanja Ksavra Meška:

2. Nekatera ostala dogajanja v okviru Slovenskega kulturnega praznika bomo predstavili v naslednji oddaji, sedaj pa se odpravljamo med gasilce. Vitrina meseca februarja v Grajski pristavi namreč od petka prinaša razstavo izbranega gradiva in predmetov z Gasilske olimpijade Celje 2022, kjer je – kot je znano – ekipa članov PGD PODGORCI dosegla 3.mesto. Ob otvoritvi razstave je bila tudi krajša slovesnost, ki je potekala v Beli dvorani:

3. Je pa mesec februar tudi pustno obarvan. Pustni čas se tradicionalno začenja s polnočnim kurentovim skokom na svečnico, 2. februarja. Ormoško društvo Kurent se je letos organiziralo malo drugače: Na pohod so se odpravili naslednji dan, v petek popoldne, še pred tem pa so se pred ormoškim gradom srečali z vsemi ostalimi kurenti v občini in odplesali svoj prvi pohodniški ples. Ampak to še ni vse: še pred odhodom na svoj letošnji pohod smo jih smeli obiskati v njihovih novih društvenih prostorih:

4. Za konec se odpravljamo še v občino Sveti Tomaž, kjer so pred kratkim ustanovili KLUB bolnikov po možganski kapi, v katerega pa se bodo lahko vključevali tudi ostali invalidi v občini in simpatizerji. Ob ustanovitvi je klub štel 20 članov: