V Osluševcih težko mine kakšen praznik, da ga ne obeležijo s kulturno prireditvijo. Namreč tamkajšnje Kulturno društvo je še eno aktivnejših v občini Ormož.
Že več kot 15 let v Osluševcih pripravijo tudi proslavo ob Slovenskem kulturnem prazniku. Tako kot običajno moči združijo člani Osluševskega kulturnega društva in ostali domačini. Tako je bilo tudi letos: proslavo je pripravila članica Ana Munda, ki je poskrbela tako za besedila nastopajočih kot režijo celotne prireditve. Avtorica scenarija Ana Munda je proslavo tokrat pripravila kot razmišljanje o kulturi kot o načinu življenja, ki se v bistvu izraža v vseh sferah življenja. V programu je sodelovala domača mladina, ki se je izkazala kot pripovedovalci, recitarorji, a tudi kot glasbeniki. Nastopila pa je tudi vokalna skupina, katere umetniški vodja je Daniel Belšak, imenujejo pa se Vokalna skupina Oslüšari. Delujejo 3.leto in so nastali po prenehanju delovanja znane skupine Pevk ljudski pesmi iz Osluševcev.
Sicer pa se v Osluševcih vedno kaj zanimivega dogaja. Domačini se radi zbirajo v svojem vaškem domu in se družijo, gotovo pa medse radi sprejmejo tudi goste od drugod. Da naslednji kulturni dogodek pripravljajo že za materinski dan, 25.marca, je napovedal predsednik KD Osluševci Zdravko Munda.