Iz vsebine:
Vrhunec dogajanj ob 750 letnici prve pisne omembe Ormoža se približuje: 29.mednarodna kolesarska dirka PO SLOVENIJI bo potekala med 14. do 18. junija v petih etapah in prinaša udeležbo najboljših kolesarjev sveta. Za Ormož bo najpomembnejša DRUGA etapa, ki bo 15. junija okrog 15.ure svojo traso zaključila v Ormožu, in sicer v čast 750 letnice prve pisne omembe Ormoža. Prireditelji so potek dogodkov predstavili na tiskovni konferenci minuli teden:

2. Na dan muzejev, 18.maja, je tudi Ormoška enota Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož pripravila nekaj zanimivih dogodkov. Poleg možnosti brezplačnega ogleda muzejskih zbirk v Ormožu in Veliki Nedelji, ter ogleda Gasilskega muzeja Miklavških gasilcev, so v Ormožu odprli dve novi razstavi: prva nosi naslov »Medene zgodbe našega mesta« in je na ogled v Beli dvorani Grajske pristave, druga pa »Podobe Ormoža petdeset let kasneje na fotografijah Cirila Ambroža« na Kerenčičevem trgu:

3. Minuli petek so v Zdravstvenem domu Ormož pripravili SEDEMI dan odprtih vrat. Tudi letos je poudarek bil na preventivi in seveda možnosti, da se uporabniki seznanijo s ponudbo zdravstvenega doma v celoti:

4. V tem času je že vse nared za prireditev NAJ STARODOBNIK SLOVENIJE 2023, ki bo od 10.ure naprej pred Grajsko pristavo in gradom v Ormožu potekala 10.junija. Tako kot lansko leto, nas tudi letos čaka spektakularna prireditev pisana na kožo ljubiteljem starodobnih vozil iz domovine in tujine:

5. Z letom 2023 je pričel veljati nacionalni Strateški načrt skupne kmetijske politike za obdobje 2023-2027 (SN SKP). V njem je med enoletnimi shemami za okolje in podnebje (ki jih na kratko imenujemo: SOPO) tudi ukrep, namenjen pribi, ptici, ki jo najdemo tudi Ormoškem…