Ljudska univerza Ormož je letos v okviru Tedna vseživljenjskega učenja že petič pripravila PARADO UČENJA, ki  je ena od 20-tih Parad učenja, ki so letos 24.maja potekale po Sloveniji. Parada je tudi letos bila namenjena vsem generacijam, širjenju kulture, promociji vseživljenjskega učenja, spodbujanju socialnega vključevanja  in spodbujanju gibanja vseh generacij.

Parada učenja je ‘sejem’ priložnosti za učenje in ustvarjalnosti na javnem mestu. Udeležencem so namenjene informativne in svetovalne stojnice, predavanja, delavnice, kulturni nastopi ter vrsta možnosti za izmenjavo izkušenj predstavnikov vseh generacij.

Program je bil sestavljen z odrskega dogajanja, predstavitev na stojnicah in različnih spremljevalnih aktivnosti, ki so potekale v parku in na dvorišču Grajske pristave.

Z glasbenim programom se je predstavil BAND Gimnazije Ormož, ki deluje – kot bilo vedeti in slišati- v večih skupinah, v glavnem pa so s svojimi nastopi zadovoljili različne glasbene okuse.  Zbrane je najprej pozdravil župan občine Ormož Danijel Vrbnjak, ki je poudaril, da za učenje nikoli ni prepozno, sploh pa predstavlja bogastvo, ki ti ga nihče ne more ukrasti. Naslednja govornica je bila  Ljuba Fišer – dobitnica državnega priznanja Andragoškega centra Slovenije za dolgoletno delo v različnih oblikah neformalnega učenja. Potem je zbrane nagovorila še   direktorica LU Ormož Viki Ivanuša, ki se je vsem sodelujočim zahvalila za sodelovanje ter izrazila veselje nad pestrostjo dogajanja; saj je vsako leto vse več sodelujočih, Parada učenja pa eden izmed atraktivnejših dogajanj v Ormožu.   Med ostalimi aktivnostmi v prireditvenem šotoru je potekala tudi podelitev indeksov študentom Univerze za tretje življenjsko obdobje. Minulo sezono je v izobraževanja v okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje bilo vključenih kar 111 udeležencev.

Letos je bila to jubilejna – peta Parada učenja, tako da tudi TORTA ni manjkala, dovolj velika za vse prisotne sladokusce.

 

Splošen živ-žav v okolici in na dvorišču Grajske pristave se je začel ob 9 uri in trajal do dvanajstih. Vsega je bilo: 19 stojnic z različno ponudbo in predstavitvami svojih dejavnosti, tudi delavnic ni manjkalo, kjer se je dalo še kaj novega naučiti: si ogledati gasilski avto in se podučiti o dejavnostih gasilcev, se informirati o preventivnih programih ZD Ormož ali pa se ustaviti ob konjih in si ogledati lepotce Kmetije Plohl .  Skupaj se je predstavilo kar 30 različnih organizacij.   Pa tudi osnovnošolski glasbeni skupini, ki je zaigrala na ukolele in zraven zapela, je bilo prijetno prisluhniti….