V tem času je že vse nared za prireditev NAJ STARODOBNIK SLOVENIJE 2023, ki bo od 10.ure naprej pred Grajsko pristavo in gradom v Ormožu potekala 10.junija. Tako kot lansko leto, nas tudi letos čaka spektakularna prireditev pisana na kožo ljubiteljem starodobnih vozil iz domovine in tujine:

Ideja za takšno prireditev je “padla” s strani Franca Škrjanca – predsednika Slovenske veteranske avto-moto zveze in velikega ljubitelja starodobnih vozil ter poznavalca, ki je kar hitro somišljenike našel tako v županu občine Ormož kot v JZ za turizem, kulturo in šport Ormož,  in prireditev je navdušila že lani.    Žirija znotraj Slovenske veteranske avto-motozveze je starodbnike, ki bodo na ogled že izbrala, na ogled jih bo 50. Najstarejši avtomobil pa bo iz leta 1912, je povedal Franc Škrjanec (na naslovni fotografiji).

PROGRAM ZA 10.06.2023, ORMOŽ 

10.oo – 11.oo prihod in registracija vozil

11.oo  slavnostna otvoritev prireditve z nagovori župana, predsednika SVAMZ in ostalih eminentnih gostov

12.oo do 14.oo udeleženci se bodo lahko zapeljali s PANORAMSKIM AVTOBUSOM (za udeležence je vožnja brezplačna) po okolici in s kočijami po mestu ter si ogledali grad

14.oo kosilo za udeležence

17.ooh razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad

Čez dan bo poskrbljeno za zabavo: jazz kvintet,  modna revija s kolesarji, vinske kraljice, OŠ Ormož se bo predstavila z likovno sekcijo, mini tržnica lokalnih obrti in izdelkov,  ogledali si boste lahko razstavo motornih koles in še in še.  Prireditev bo v vsakem primeru! Vstop je prost!

19.ooh Gala večerja za povabljene tuje goste

Prireditev bo potekala s pomočjo številnih sponzorjev, razen občine Ormož in Slovenske veteranske avto-moto zveze, so glavni sponzorji prireditve tudi: FAGUS, GOZDARSKE STORITVE FAGUS GIS D.O.O., RUDI EXPRESS, KONJENIŠKO DRUŠTVO SREDIŠČE OB DRAVI, OLJARNA KOCBEK, GRAFIKA GRACER in drugi.   Razstavljenje starodbnike bo ocenjevala mednarodna komisija, razglasitev najlepših oziroma najatraktivnejših starodobnikov pa bo ob 17.uri.