Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 2. 6. 2023 do 7.00 dne 4. 6. 2023 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 2. 6. 2023
Ob 7.52 je oškodovanec na policijski postaji prijavil zlorabo plačilne kartice na spletu. Evidentirali smo KD po čl. 247/II KZ-1. Sledi zbiranje obvestil.

Ob 9.40 smo bili obveščeni o nesreči pri delu v gozdu. Poškodovanec je sam iskal zdravniško pomoč v ormoškem zdravstvenem domu in nato ptujski bolnišnici. Utrpel je lahko telesno poškodbo. Opravljen je bil ogled kraja. Tuja krivda je bila izključena. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

Ob 20.40 smo v naselju Hardek kontrolirali kolesarja. Ugotovljeno, da je vozil kolo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,60 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

SOBOTA 3. 6. 2023
Ob 00.39 smo v naselju Senešci kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Ugotovljeno, da je vozil osebni avtomobil v cestnem prometu pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,32 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 8.03 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s samo udeležbo izven naselja Ivanjkovci. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZPrCP, zaradi nepravilne strani vožnje.

Ob 16.09 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda na travniku v naselju Podgorci. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZJRM-1.

NEDELJA 4. 6. 2023
Ob 14.14 smo v naselju Miklavž pri Ormožu obravnavali prometno nesrečo II. kategorije v kateri je bil, kot sam, udeležen voznik motornega kolesa. Opravljen je bil ogled ter ugotovljeno, da je voznik, zaradi neprilagojene hitrosti padel po vozišču. Vozniku izdan plačilni nalog.

Ob 14.27 smo obravnavali prometno nesrečo na parkirnem prostoru v naselju Hardek. Opravljen je bil ogled kraja prometne nesreče ter povzročitelju izdan plačilni nalog.

Ob 17.22 smo v naselju Ormož kontrolirali vznika osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da vozi pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,56 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja ter izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 5. 6. 2023:
– v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).

Pripravili policisti PP ORMOŽ