Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 16. 10. 2020, do 7:00 ure dne 19.10. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 16. 10. 2020
Ob 8:57 uri smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno. Policisti so na kraju udeležencu izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 16:42 uri smo bili s strani občana obveščeni o odvrženi mrtvi svinji. Ker na kraju ni bilo ugotovljenih elementov prekrška oz. kaznivega dejanja, so policisti zadevo zaključili z uradnim zaznamkom. O najdbi živali pa smo obveščali higienika, kateri je poskrbel za odvoz.

Ob 21.53 smo policisti v Mihovcih pri Veliki Nedelji ustavljali voznika osebnega avtomobila, kateri je prekoračil hitrost vožnje. Voznik na znake policistov ni ustavil in je odpeljal naprej v smeri Ormoža. V Ormožu je bil voznik ustavljen, ugotovljeno je bilo, da je vozil vozilo pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo, zoper voznika pa bo napisan Obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Ob 23.17 smo posredovali v enem od lokalov in ugotovili, da lokal obratuje po poteku obratovalnega časa, zato in zaradi kršenja Odloka vlade… (covid-19) bomo podali predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Ob 1.12 smo posredovali v Cvetkovcih, kjer je prišlo do požara v garaži. Požar je povzročila eksplozija polnilne baterije za vrtalnik. Nastala je materialna škoda.

SOBOTA 17. 10. 2020
Ob 11.52 smo bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Neznani voznik je z vozilom trčil v reklamno tablo in s kraja odpeljal.

Ob 16.30 smo v Središču ob Dravi prijeli dva dr. Kosova, katera sta ilegalno vstopila v našo državo. Tujca bosta po končanih postopkih predana hrvaškim varnostnim organom.

Ob 21.25 smo v Pavlovcih obravnavali prometni dogodek, kjer je voznik osebnega vozila trčil v jazbeca.

NEDELJA 18. 10. 2020
Ob 9:00 uri smo na mejnem prehodu Zavrč hrvaškim varnostnim organom izročili dva državljana Kosova, katera sta dan prej ilegalno prestopila državno mejo.

Ob 10:20 uri smo intervenirali v mestu Ormož, na kraju je bilo ugotovljeno, da bi naj prišlo do verbalnega spora med sosedoma, po vseh zbranih obvestilih bomo izvedli ustrezen ukrep.

Ob 11:00 uri smo intervenirali v prijavljenem primeru, kjer je bilo ugotovljeno, da je oseba zasledovala drugo osebo, prav tako pa še je med postopkom bilo ugotovljeno, da je kršitelj vozil osebni avtomobil po preteku veljavnosti registracije, zaradi česar so mu bile odvzete registrske tablice ter vozilo izločeno iz prometa, med postopkom pa ni upošteval zakonitega ukaza uradne osebe ter se nedostojno vedel do uradne osebe. Zaradi kršitev določil Zakona o motornih vozilih in Zakona o varstvu javnega reda in miru sta kršitelju na kraju bila izdana plačilna naloga.

Ob 19.26 smo intervenirali v Ormožu, kjer je moški kršil javni red in mir.

Ob 20.42 smo intervenirali v eni od družin, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in miru, ker pa se eden od kršiteljev ni pomiril in je pijan, kljub več opozorilom še naprej grozil s pretepom, smo mu odredili pridržanje do iztreznitve. Obema kršiteljema bodo izdali plačilni nalogi.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 19. 10. 2020:
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, višji policist I
in Darko Zamuda, v.d. komandirja