Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 26. 2. 2021, do 7. ure dne 1. 3. 2021 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 26. 2. 2021

Ob 13.37 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti s elektronskim alkotestom, katerega rezultat je bil pozitiven (0,47 mg alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan/vročen plačilni nalog po ZPrCP.

Ob 16.10 je patrulja ustavila voznika traktorja, kateremu je že leta 2012 potekla veljavnost registracije. Prav tako je voznik v cestnem prometu vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti s elektronskim alkotestom, katerega rezultat je bil pozitiven (0,30 mg alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bil traktor zasežen in izdan/vročen plačilni nalog po ZMV in ZPrCP. Zoper voznika bomo na ormoško sodišče podali tudi obdolžilni predlog po ZVoz.

Ob 16.13 so policisti imeli v postopku voznika kolesa s pomožnim motorjem. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti s elektronskim alkotestom, katerega rezultat je bil pozitiven (0,36 mg alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan/vročen plačilni nalog po ZPrCP.

Ob 16.41 nas je oškodovanec obvestil, da mu je znana oseba danes odtujila mobilni telefon. Patrulja je evidentirala kaznivo dejanje Tatvine po čl. 204/II KZ-1.

Ob 19.10 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je bil 0.50 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 19.25 so policisti imeli v postopku dve osebi, katerima so proti potrdilu zasegli ročno zviti cigarete z posušenimi zeleno – rjavimi delci. Po pridobljeni analizi, bo zoper obe osebi uveden hitri postopek o prekršku zaradi kršitve Zakona o prometu in proizvodnji s prepovedanimi drogami.

SOBOTA 27. 2. 2021
Ob 8.30 smo obravnavali kršitev sodne prepovedi približevanja določeni osebi, o čemer bomo obveščali pristojne pravosodne organe.

Ob 13.00 smo obravnavali kaznivo dejanje Goljufije, kjer je neznani storilec preko spleta ogoljufal prodajalca avtomobilskih pnevmatik za 150 €. Sprejeta prijava, sledi zbiranje obvestil.

NEDELJA 21. 2. 2021

Ob 00.06 smo na lokalni cesti kontrolirali voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, rezultat alkotesta je bil 0,65 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zaradi česar mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje ter odrejeno pridržanje po določilih 24. člena ZPrCP. Zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa bo zoper kršitelja podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu, zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih boleznih pa mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 14.14 smo bili obveščeni o glasni glasbi. Patrulja je na kraju ugotovila, da občan ima dejansko glasno glasbo. Kršitelja so ustno opozorili po zakonu o varstvu javnega redu in miru.

Pripravili policisti PP ORMOŽ