Iz vsebine:
V Ormožu se dogaja; namreč: prireditve ob 750 letnici prve pisne omembe Ormoža so na višku, poleg tega pa praznujemo tudi občinski praznik. Vrhunec je predstavlja slovesna akademija s prisotnostjo predsednice, ko so zaslužnim občanom podelili tudi plakete Občine Ormož:

2. V četrtek, 15. junija je v Ormožu bil tudi zaključek 2.etape mednarodne kolesarske dirke PO SLOVENIJI, ki je potekala med 14. do 18. junijem v petih etapah in prinesla udeležbo najboljših kolesarjev sveta. Karavana je po Sloveniji skupaj prevozila preko 833 kilometrov in tako ustvarila novo razglednico Slovenije, ki jo je videl cel svet.

3. Občina Ormož razvoju in podpori podjetništvu namenja veliko pozornosti. V zahvalo za uspešno delo in trud, ki ga vlagajo v svoja podjetja, razvoj in zaposlene, je občina tudi letos v okviru Občinskega praznika pripravila prireditev NAJ PODJETNIK, kjer najboljšim v minulem letu podelijo priznanja:

4. V Ormožu je pred kratkim potekalo 37.srečanje upokojencev Medobčinske zveze društev upokojencev Ormož, Središče ob Dravi. Organizator letošnjega srečanja je bilo Društvo upokojencev Ormož:

5. Gradnja vodovoda na Ormoškem območju, ki jo sofinancirata Evropska unija iz Kohezijskega sklada in Republika Slovenija je zaključena.
Projekt Oskrba s pitno vodo v porečju Drave 2014-2020 – Ormoško območje štejemo za enega največjih na Ormoškem območju in je prinesel izboljšanje javne storitve oskrbe s pitno vodo za uporabnike priključene na vodovodni sistem Ormož. Vsi sodelujoči v projektu so opravljena dela ( a tudi načrte) za v prihodnje predstavili na tiskovni konferenci v torek: