Iz vsebine:

  1. V minulih dneh so na Kogu zaključili tradicionalni poletni festival, ki ga organizira tamkajšnje TKD.  V okviru festivala,  so pripravili kar 10 dogodkov, med temi je bila tudi predstavitev publikacije ljubiteljskega zgodovinarja, domačina Tončeka Luskoviča:
  2. Med dogodki Festivala POLETJE NA KOGU je v Košarkini hiši na ogled fotografska razstava ljubiteljskega fotografa in velikega ljubitelja narave (še posebej ptic: MARKA ZABAVNIKA. Razstavo so enostavno naslovili SKOZI MARKOV OBJEKTIV:
  3. Kako je bilo na kronanju nove kogovske vinske kraljice in kaj je o kogovskih vinih na celovečernem strokovnem predavanju povedal somelier svetovnega kova Kristijan Nedog pa boste izvedeli v naslednji oddaji. V nadaljevanju se selimo na Svetinje: V okviru krajevnega praznika – ki v avgustu in vse tja do sredine septembra poteka v Krajevni skupnosti Ivanjkovci –  je na praznik »Marijinega vnebovzetja« potekala prireditev POZDRAV TRGATVI s tradicionalno postavitvijo klopotca.  Po petih letih se je prireditev iz Cerovca Stanka Vraza spet vrnila na Svetinje:
  4. Društvo Starodobnikov Miklavž pri Ormožu je drugo nedeljo v avgustu na Krčevini organiziralo tekmovanje v oranju s starodobnimi traktorji in starodobnimi plugi. Za pokale Društva STARODOBNIKOV Miklavž pri Ormožu in prehodni pokal VLADA PLOHA je letos tekmovalo kar 20 oračev. Prvič pa so leto podelili tudi prehodni pokal Slovenske veteranske avto-moto zveze, saj je tekmovanje veljalo tudi za državno:
  1. Kot je znano je Občina Ormož lani bila uspešna na razpisu kulturnega ministrstva s projektom obnova gradu in parka. Projekt, katerega investicijska vrednost je okoli 1,6 milijona evrov bo predvidoma zaključen 30. septembra 2025. Trenutno že poteka zamenjava oken na grajski stavbi.Sicer pa projekt zajema tudi revitalizacijo in ureditev dostopnosti obrambnega stolpa gradu, popravilo grajskih ur ter nakup dveh zvonov. V razpisni dokumentaciji  je objavljena tudi animacija urejenega grajskega stolpa…