Iz vsebine:

V občini Ormož bo (po začetnih podatkih) v novem šolskem letu 2023/24  na vseh osnovnih šolah 1023 šolarjev, na Gimnaziji bodo v vseh treh srednješolskih programih imeli 304 dijake, v Glasbeni šoli Ormož pa v vseh štirih oddelkih 283 učencev. Kakšno je bilo vzdušje pred ormoško osnovno šolo, pa si lahko ogledate v nadaljevanju.

 

  1. Mladinski center oziroma Ljudska univerza Ormož je tudi letos konec avgusta organiziral mladinsko izmenjavo, ki jo naslavljajo Agrikultura. Letos je to bila že četrta izmenjava. Gre za Erasmus+ projekt, katerega osrednja vsebina je , kako izkoristiti prednosti, ki jih prinaša sodobno kmetijstvo. Ob zaključku srečanja so pripravili tudi tiskovno konferenco:

 

  1. Še en dosežek beležimo na območju občin Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž: namreč – ideja, da se tod okrog vzpostavi »Razpršeni hotel«, je uresničena!  Aktivnosti v zvezi z vzpostavitvijo so se začele spomladi lansko leto, minuli teden  je tako »Razpršeni hotel Jeruzalem Slovenija« začel tudi delovati.  Odprtje je potekalo pri nastavitvi CASA, No.51 na Kogu:

 

  1. V Gornji Radgoni je zadnji teden v avgustu potekal 61. kmetijsko-živilski sejem AGRA, ki je v Sloveniji še vedno vodilni sejem s področja kmetijstva, živilske industrije oz. celotnega prehranskega sektorja ter gozdarstva. Sejem smo obiskali minulo sredo in se ustavili ob nekaterih stojnicah domačih razstavljavcev in ob stojnici razstavljavcev iz Senegala:
  2. Za konec pa še v svet športa: Čast, da odprejo sezono 2023/2024 je s super pokalno tekmo pripadla ekipama Jeruzalema Ormož in Celja. V polni športni dvorani na Hardeku so se osmič v svoji zgodovini – prestižne lovorike veselili Celjani…