Iz vsebine:

Pred kratkim so studio KTV ORMOŽ obiskali osnovnošolci, ki sodelujejo pri izbirnem predmetu TELEVIZIJA. Sedem šolarjev z mentorico Mirjano Špacapan so si z zanimanjem ogledali naše prostore, tehniko in delo, na kratko pa ustvarili tudi svoj primerek pogovorne oddaje Med nami povedano:

 

  1. Minuli teden je v Beli dvorani Grajske pristave potekala delavnica na temo »Prenova Kerenčičevega trga« . Delavnica je potekala na povabilo Občinske uprave v sodelovanju z Ljubljanskim urbanističnim zavodom, ki je pooblaščen, da pripravi idejno zasnovo preureditve. V bistvu gre za začetno fazo idejne zasnove, ki pa bo podlaga za prijavo na javni poziv zelene perspektive do leta 2027. Občina seveda računa na nepovratna sredstva. V sklopu preureditve Kerenčičevega trga bi namreč urejali tudi kanalizacijo in meteorni sistem v mestu.

 

  1. Ministrstvo za kulturo je z dnevom odprtih vrat slovenske kulture, imenovanem tudi Ta veseli dan kulture, začelo v Prešernovem letu, leta 2000. Številne kulturne ustanove po vsej Sloveniji v spomin na obletnico rojstva pesnika Franceta Prešerna, ki se je rodil 3. decembra 1800, na ta dan široko odpirajo svoja vrata in obiskovalce vabijo na brezplačne kulturno-umetniške dogodke. Tudi v ormoški enoti Pokrajinskega muzeja Ptuj –Ormož so Dnevu kulture pripravili zanimiva dogajanja, med drugim so odprli razstavo, avtorice Manice Hartman, z naslovom KAR ŠTEJE, OBUJA SPOMINE:

 

  1. Na Osnovni šoli Stanka Vraza Ormož so pred kratkim, tako kot že nekaj let v zapored, pripravili dan odprtih vrat ter medse povabili starše, strokovne sodelavce okoliških vzgojno izobraževalnih zavodov in ustanov v lokalnem okolju, s katerimi sodelujejo skozi vse leto, ter zainteresirano javnost, z željo, da pokažejo svoje delo in vzdušje na šoli:
  2. Sedaj pa k športu: Rokometaši Velike Nedelje so na tekmi 13. kroga 1. B državne rokometne lige po dveh mesecih prekinili serijo osmih porazov. Na domačem terenu so zaigrali proti Kočevju:
  3. Futsalerji Meteorplasta so v 11. krogu 1. slovenske futsal lige odšli na zahtevno gostovanje v Sevnico. Videli bomo lahko,  kako so se odrezali:
  4. Za konec pa še malo prazničnega vzdušja: Tudi v  Ormožu smo 1.decembra prižgali praznične lučke, prižig lučk pa povezali z otvoritvijo decembrske Severolandije in drsališča. Otvoritveni program je v sodelovanju z občino Ormož in Javnim zavodom za turizem kulturo in šport, pripravila OŠ ORMOŽ, ki je dogajanje popestrila s prazničnim bazarjem…