Iz vsebine:

Tekoči teden v naši občini in okolici poteka v znamenju slovenskega kulturnega praznika. Kultura ima veliko obrazov, bi lahko rekli, in najbrž je svojevrstna kultura tudi pomagati drugim. V mislih imam gasilce in tradicijo njihovega delovanja. Vsak evro vložen v opravljanje javne gasilske službe, je vedno dobro vložen denar. Pogodbo o financiranju so z občino Ormož slavnostno podpisali minuli teden:

  1. Leto 2024 je v občinah Ormož in Sveti Tomaž MEŠKOVO LETO. Letos namreč mineva 150 let od rojstva in 60 let smrti našega rojaka – pisatelja, pesnika, dramatika in duhovnika Franca Ksavra Meška. Ormoška knjižnica, ki nosi njegovo ime, društva in druge ustanove se mu bodo v teku leta poklonili z različnimi dogodki, ki so jih predstavili na novinarski konferenci pred kratkim:

 

  1. Ob Slovenskem kulturnem prazniku se je nekaj predstavljenih dogodkov že zvrstilo, v avli občinske zgradbe pa je tudi že na ogled  razstava z naslovom IZ SRCA IN SVETA, ki odstira življenje in delo ter osvetljuje čas v katerem je živel Franc Ksaver Meško. V naslednjih dneh pa se bo verjetno vse vrtelo okrog pusta: Pustni čas se tradicionalno začenja s polnočnim kurentovim skokom na svečnico, 2. februarja. Že naslednji dan (se pravi minulo soboto), so se ormoški kurenti tudi letos srečali z vsemi ostalimi kurenti v občini in – pred gradom – skupaj odplesali svoj prvi pohodniški ples:
  2. Sledita še športni novici: Čeprav so v času priprav na drugi del sezone v taboru Jeruzalema imeli nekaj težav z boleznimi in poškodbami, so optimistično štartali v nadaljevanje prvenstva. Na prvi tekmi državnega prvenstva v letu 2024 so zabeležili suvereno zmago nad Dobovo:

 

  1. Sosedski derbiji so zmeraj nekaj posebnega. Tako je bilo tudi tokrat, ko je pri Veliki Nedelji gostoval rival iz Moškanjcev Gorišnice. Obe ekipi se borita za obstanek v 1. B ligi, kar je za sosedski derbi predstavljalo dodatno draž: