Iz vsebine:

V tem času je na občane Središča ob Dravi padla nova skrb, vlada jim namreč v neposredni bližini namerava naprtiti azilni dom za migrante, ki pa najbrž ne prinaša nič dobrega. Na minuli 9.seji občinskega sveta, so tako jasno izrazili nasprotovanje morebitni vzpostavitvi azilnega doma v njihovem kraju:

  1. Središčanom ob strani stojijo tudi prebivalci sosednje Hrvaške, gotova pa občine Ormož in Sveti Tomaž. V sredo so tako pripravile skupno izredno sejo, (ki ste si jo najbrž tudi ogledali), bomo pa povzetek izredne seje pripravili tudi za prihodnjo oddajo UTRIP ORMOŽA. A kljub temu, da občini Središče ob Dravi skrbi v zvezi z namero vzpostavitve azilnega doma, ne zmanjka, so minulo soboto popoldne slovesno zasadili cepič najstarejše vinske trte nasvetu. Slovesna zasaditev je potekala v organizaciji domače občine in tamkajšnjega turističnega Turističnega društva.
  2. Pomožno nogometno igrišče v Ormožu ima odslej novo razsvetljavo. Gre za veliko pridobitev, ki bo tudi v večernih urah omogočala izvajanje kondicijskih treningov, športnih prireditev, rekreativnega športna in tako najbrž še boljše rezultate v nogometni panogi.
  3. Rokometaši v NLB ligi so odigrali tekme 19. kroga. Ena zanimivejših tekem je bila odigrana na Hardeku, kjer je gostoval v letu 2024 še neporaženi Koper. Poglejmo k razpletu te tekme.
  4. S pripravami na drugi del sezone v ptujski Superligi nadaljujejo ormoški nogometaši. Slednji so zaenkrat odigrali pet pripravljalnih tekem. Nazadnje proti Odrancem. ..