SREDA 13. 3. 2024

 

Ob 9.10 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom, na parkirišču večstanovanjske zgradbe. Udeleženi sta bili dve vozili. Opravljen je bil ogled kraja poškodbe. Sledi zbiranje obvestil.

 

Ob 11.12 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom, na parkirišču enega od ormoških trgovskih lokalov. Udeleženi sta bili dve vozili. Opravljen je bil ogled kraja poškodbe. Sledi zbiranje obvestil.

 

Ob 11.13 smo bili obveščeni o najdenem pozabljenem denarju (300 eurov) na velikonedeljskem bankomatu,  v soboto 9. 3. 2024 v popoldanskem času. Izpolnjen je bil Zapisnik o najdeni stvari. Denar se nahaja na PP.

 

Ob 12.52 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom, na parkirišču enega od srediških trgovskih lokalov. Udeleženi sta bili dve vozili. Opravljen je bil ogled kraja poškodbe. Sledi zbiranje obvestil.

ČETRTEK  14.3. 2024

 

Ob 11.43  so bili policisti obveščeni o delovni nesreči.  Na kraju policisti z zbiranjem obvestil niso ugotovili elementov kaznivega dejanja, zato bodo na državno tožilstvo posredovali poročilo.

 

Ob 13.56 so policisti imeli v postopku osebo katera je imela v posesti predmet, za katerega po  Zakonu o orožju ni imela dovoljenja. Predmet je bil proti zapisniku zasežen in poslan v analizo. Po prejetem strokovnem mnenju bo zoper kršitelja izveden ustrezen ukrep.

 

Ob 03.00 so policisti prijeli dva drž. Afganistana in enega drž. Turčije, kateri so na nedovoljen način vstopili v RS. V postopku so tujci podali namero za mednarodno zaščito in so bili po končanem postopku odpeljani v Azilni dom Ljubljana.

 

Napoved aktivnosti za petek 15. 3. 2024 in vikend:

  • v kolikor bi občani opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).
  • vse poslušalce ponovno opozarjamo, da naj ne odpirajo prejetih SMS sporočil oz. sporočil po elektronski pošti, katera so jim neznana, saj v zadnjem času obravnavano povečano število kaznivih dejanj s področja spletnih goljufij.

Pripravili policisti PP ORMOŽ