Na Gimnaziji Ormož so z letošnjim rezultatom mature zelo zadovoljni. Maturo je opravljalo 43 dijakov, opravilo jo je 41. Minuli teden je maturante sprejel ormoški župan Alojz Sok, obenem pa je potekala tudi slavnostna podelitev maturitetnih spričeval.
Letošnji maturantje so tako dosegli so rezultat, ki presega slovensko povprečje in tako dokazali, da se tudi na tej mladi gimnaziji dela odlično. Samo ena dijakinja četrtega letnika ni pristopila k opravljanju mature v spomladanskem roku, vseh ostalih 43 se je trudilo izkazati svoje znanje. Uspešnih je bilo kar 41 ali 95, 35 % dijakov, slovensko povprečje pa znaša 92, 07%.
Drži torej izjava ene izmed gimnazijk, ki je izjavila: » Ne morejo več trditi, da je ormoška gimnazija slaba.« Obe dijakinji, ki sta bili v spomladanskem roku neuspešni, bosta svoje znanje lahko ponovno izkazali že v jeseni, nobena ne rabi ponovno opravljati mature v celoti, ampak delata le popravne izpite iz posameznih predmetov.
Uspeh ormoških gimnazijcev je še podkrepila zlata maturantka Barbara Kirič, ki je na maturi dosegla 31 točk in prejela maturitetno spričevalo s pohvalo, Gimnazija Ormož pa se je tako znašla na seznamu 44 šol v državi, kjer se lahko pohvalijo z zlato maturantko. Barbarinega uspeha so se znali veseliti tudi njeni sošolci, saj so njen prihod v šolo pospremili z velikanskim aplavzom. Tudi sicer je bilo vzdušje na dan razglasitve rezultatov v prostorih gimnazije izjemno, sprostilo se je ogromno pozitivne energije, ponosa, potrditve. Ravnateljica Gimnazije Ormož, gospa Blanka Erhartič, je dijakom in kolektivu čestitala ob uspehu in poudarila, kako ponosna je na ta dosežek. Glede na to, da je bilo na maturi tudi pri večini predmetov doseženo višje število točk kot je državo povprečje, lahko trdimo, da je Gimnazija Ormož našla svojo pot, da so tako dijaki kot učitelji, da znajo in zmorejo.

Maturantje generacija 2010/11 na sprejemu pri županu ( Foto: Renata Pučko)

ZLATA MATURANTKA - Barbara Kirič z ravnateljico Gimnazije prof. Blanko Erhartič (Foto: Renata Pučko)

Renata Bezjak/Karolina Putarek