Naslovna fotografija: Nevenka Čurin

MC ORMOŽ in družina ČURIN JANŽEKOVIČ sta nocoj na predvečer rojstnega dne NEVENKE ČURIN pripravila spominski večer nanjo. Polna dvorana v Grajski pristavi je bil dokaz, da so Nevenko Čurin ljudje imeli radi, in da se je radi spominjajo.

Večer je bil predstavitev spominov, zgodb, dogodivščin in voščil, ki jih je zbrala Nevenkina sestra Alenka Čurin Janžekovič z namenom, da ji zbirko v obliki knjižice podari za 50.rojstni dan, ki ga je Nevenka praznovala lansko leto (2012). Žal pa se dober namen lansko leto ni izšel, saj je Nevenka lani v tem času bila že hudo bolna.
Ampak sestra Alenka je svoj namen izpeljala, in knjižica je zagledala luč sveta.

Alenka Čurin Janžekovič (Nevenkina sestra)

Odlomke spominov iz knjižice je prebirala Jasmina Dovnik, spomine na Nevenko pa je obujal tudi Primož Kirič, ki je ob klavirski spremljavi Jasmine Dovnik zapel tudi dve Nevenkini najljubši pesmi. Tudi “Plovi lađa Dunavom” Olivere Katarine …

Jasmina Dovnik, Primož Kirič

Spomin na Nevenko pa je s svojim nastopom počastil tudi prleški kantavtor Tadej Vesenjak. Sploh pa je doživetje večera bil ogled filma “Čarna reka”, katerega avtorica je Nevenka Čurin.

Tadej Vesenjak

Zbrani na spominskem večeru:

Kratka biografija Nevenke Čurin

Nevenka Čurin je bila rojena 11. 5. 1962 na Ptuju. Svojo mladost je s staršema, mamo Marijo, očetom Ivanom in sestro Alenko preživela v Vodrancih. Prve tri razrede osnovne šole je obiskovala na Kogu, v četrtem razredu sta jo starša prepisala v OŠ Ormož.
Šolanje je nadaljevala na Sanitarno-medicinsko-laborantski šoli v Zagrebu in se potem vpisala na študij novinarstva v Ljubljani.
Njena prva zaposlitev je bila v laboratoriju Zdravstvenega doma Ormož kjer je delala osem let.
Ampak Nevenko so zanimale mnoge stvari. Ko ji je bilo nekega dela dovolj, ko v njem ni več uživala ali našla zadovoljstva in novih izzivov, se je podala na nova pota.
Tako se je preizkusila tudi v poslovnem svetu in v različnih študijih.
Našla pa se je v novinarstvu. In to ji je zlezlo pod kožo. To je bilo zanjo tisto ta pravo in to jo je, na žalost, tudi prezgodaj posrkalo vase, izželo in jo pustilo z mnogo nedokončanimi projekti.
V ljudeh – poslušalcih in gledalcih Radia Maribor in RTV-centra Maribor ter RTV Slovenija (Pa seveda še mnogih drugih lokalnih radijskih postajah.) pa bo za njo zavedno ostala sled, če ne v drugem, pa vsaj v oddajah »Tednik«, kjer je marsikomu pomagala do hitrejše razjasnitve problema, pa tudi po dokumentarno-igranem filmu »Čarna reka«, v katerem je združila mnogo svojih talentov.Nevenka je v novinarskem delu tako uživala, da si je s svojimi prijatelji, tremi »NNN«, omislila še spletno stran – »Nezaželjeno«, kjer je objavljala dogodke z lokalnega okolja.