Iz vsebine:

  1. V oddaji se najprej odpravljamo v sosednjo občino:  V mesecu maju je PGD OBREŽ praznovalo 100. obletnico delovanja. Praznovanje so povezali z 13. dnevom gasilcev GZ Središče ob Dravi:
  2. Letos je v okviru Občinskega praznika občine Ormož potekal tudi DAN TURIZMA. Organizator Javni zavod za turizem, kulturo in šport je tako pripravil srečanje lokalnih turističnih vodnikov, posvet na temo trajnostni turizem, višek pa je predstavljala svečanost s podelitvijo priznanja »naj turističnemu podjetju« med ponudniki z licenco Teritorialna kolektivna blagovna znamka Jeruzalem Slovenija. Titulo je letos osvojil Dino Kruhoberec – GOSTIŠČE TAVERNA Svetinje:
  3. V okviru minulega občinskega praznika, je drugo soboto v juniju potekala ŠPORTNA OLIMPIADA OBČINE ORMOŽ. Gre za dogodek, ko se v različnih športnih panogah pomerijo ekipe iz posameznih Krajevnih skupnosti. Krajevna skupnost, ki zbere največ točk osvoji PRVO mesto in s tem prehodni pokal občine Ormož:
  4. Tudi letos je v okviru občinskega praznika potekala prireditev NAJ STARODOBNIK SLOVENIJE 2024, ki jo organizira Slovenska veteranska avto-moto zveza Slovenije na čelu s predsednikom Francem Škrjancem iz Središča ob Dravi. V bistvu gre za razstavo starodobnih vozil, ki jih komisija znotraj Slovenske veteranske avto-moto zveze izbere predhodno. Na ogled je bilo 57 starodobnih vozil iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Bosne.
  5. Med športnimi dogodki izpostavljamo nogometno tekmo med Ormožem in Mariborom, s katero so ormoški nogometaši zaključili turbolentno in rekordno dolgo sezono. Visoka zmaga Mariborčanov, ki so 16-kratni državni prvaki, niti ni bila posebno presenečenje….