Iz vsebine:
Društvo Spominčica Ormož, Okoljsko raziskovalni zavod, Medobčinsko društvo invalidov so združili moči za novi skupni projekt z naslovom ČAJ ZA DVA. Kaj projekt prinaša so predstavili na tiskovni konferenci:

2. Javni sklad za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Ormož letošnjo likovno-literarno kolonijo na Maleku pripravlja že ta konec tedna. Gre za tradicionalen dogodek, ki skozi oči likovnikov in literatov opeva svet ormoško-jeruzalemskih goric:

3. Kljub ukrepom za zaščito pred korona-virusom, se Klub ormoških študentov ni odpovedal festivalu OFAK, ki letos že dvanajstič poživlja poletni čas v Ormožu. Potekal bo od 1.do 8. avgusta in prinaša 8 dogajanj.

4. Ljudska univerza oziroma Grajski center za družine je tudi eden izmed ponudnikov počitniških dejavnosti v Ormožu. Med pestro ponudbo aktivnosti so počitnikarjem ponudili tudi tri-dnevno glasbeno delavnico in se učili igranja na Orffove instrumente. Sodelujoče smo obiskali PRVI dan:

5. Minuli teden so v Ormožu na petdnevnih pripravah bile TIGRICE – rokometašice RK KRIM MERCATOR iz Ljubljane. Športnice so bivale v hostlu, treninge pa izvajale v Športni dvorani na Hardeku in na Atletskem stadionu. Pred dopoldanskim treningom minuli četrtek, sta direktorica Občinske uprave Milena Debeljak in direktor Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport Andrej Vršič – v imenu občine – zanje pripravila sprejem, ki je potekal v Grajski kavarniški popravljalnici:

6. S pripravimi na novo sezono pa so začeli tudi rokometaši Jeruzalema. Štart v novo sezono bo tekma na domačih tleh, in sicer 5.septembra, ko bodo zaigrali proti Dobovi.