18. junija je 100 rojstni dan praznovala Angela Munda iz Bresnice. Slavljenka je jubilej slavila 4 dni pozneje, (22. junija),  ko je rojstni dan slavil tudi njen prvorojenec Viktor.

Ni jih veliko, ki jim je dano slaviti 100-ti rojstni dan; zato je 100-ti rojstni dan matere, babice in prababice ANGELE MUNDA iz Bresnice bil velik dogodek, tudi za KS Podgorci in občino Ormož.  Tako so slavljenko obiskali  župan občine Ormož Danijel Vrbnjak, predsednica KS Podgorci Natalija Volmut, predsednik DU Podgorci Leopold Gašparič, ter predstavnika KO RK Podgorci Terezija Majcen in Vlado Gregorec.      Na slavju, ki je potekalo na Turistični kmetiji ŠEBEK, so ob prihodu posebnih gostov že bili zbrani sorodniki in prijatelji, mize so se šibile od cvetja in priložnostih daril…    Posebne goste je zbrani družbi  najavil slavljenkin sin Viktor, potem pa je v imenu prišlekov zbrane pozdravil župan Danijel Vrbnjak, ki je slavljenki zaželel zdravja z željo,  da se srečamo tudi na njen 101.  in še na vrsti nadaljnjih rojstnih dni.  Čestital pa je tudi sinu Viktorju, ki je ravno minulo soboto praznoval 79. rojstni dan.  Viktor Munda je tudi znan in zelo iskan muzikant, tako da je hitro v roke vzel harmoniko in že je zadonela priložnostna »Kol’ko kapljic tol’ko let…«

O slavljenki Angeli Munda

Slavljenka, Angela Munda, rojena Rižnar,  se je rodila 18. junija leta 1924 na Bresnici.  Že zelo mlada je prevzela kmetijo, kjer dela nikoli ni zmanjkalo. Ne samo za polja in živino, poskrbeti je bilo treba tudi za kar devet vinogradov, poleg otrok, ki so se rojevali v naslednjih letih. Prvorojenec Viktor je na svet privekal leta 1945, potem pa še Jože, leta 1948;  Marica, leta 1954 in Anica, leta 1958.     Angela se je poročila leta 1947 z Jožefom Mundo iz Ritmerka, ki je poleg dela na kmetiji hodil tudi v službo, najprej v rudnik v Podgorcih, potem pa se je do upokojitve zaposlil v Panoniji (pozneje Mercator) na Ptuju.  Angela je že 26 let vdova, zanjo danes skrbi hčerka Anica, ki živi na domačiji. Kljub stotim letom pa Angela več ali manj še poskrbi zase, tudi postori še kaj malega po hiši in okrog nje.  Da pa bi nam povedala še kaj več o svojem življenju, pa bi bila  predolga zgodba, je dejala čila stoletnica ob našem obisku.

Razen štirih otrok ima Angela danes 6 vnukov  ter 7 pravnukov, ki so na častitljiva leta svoje babice oziroma prababice zelo ponosni in jo tudi radi obiščejo.