Na povabilo OO DeSus ORMOŽ je v Ormožu danes na obisku predsednik stranke DeSus Karl Erjavec. Najprej je obiskal župana občine Ormož Alojza Soka; potem pa se je s člani stranke in simpatizerji sestal v beli dvorani grajske pristave.

Predsednik stranke Karl Erjavec je zbranim podrobneje predstavil aktualni položaj države ter priporočila Evropske komisije Sloveniji. Ob tem je dejal, da so ga presenetila pobuda ministra Čufarja, ki je napovedal znižanje pokojnin, brez da bi o tem prej razpravljali v vladni koaliciji ali v okviru vlade. Njegov predlog je označil kot popolnoma nesprejemljiv za stranko DeSUS ter to podkrepil z dejstvi, ki govorijo o tem, da so upokojenke in upokojenci že pred in skozi celotno krizo vseskozi nosili del bremena krize na svojih ramenih. Poudaril je še, da je zelo pomembno, da je stranki DeSUS uspelo obraniti t.i. letni dodatek za letošnje leto, in sicer bodo le-ta prejeli upokojenci, ki prejemajo pokojnino do 622 evrov.
Stranka DeSUS bo na tem stališču vztrajala tudi v prihodnje.

Izpostavil je poslovanje KAD-a in poudaril, da bo DeSUS vzpostavil aktivnejšo vlogo pri obravnavi državnega premoženja v gospodarskih družbah ter državnem holdingu. Vse prevečkrat se namreč pozablja na dejstvo, da način razpolaganja z državnim premoženjem vpliva tudi na vzdržnost pokojninske blagajne.

Sicer pa je predsednik Karla Erjavec spregovoril tudi o finančni krizi, ki je precej spremenila mednarodne denarne tokove. Tako je ekonomska diplomacija še toliko bolj pomembna, saj mora biti kljub manjšemu obsegu sredstev bolj učinkovita. Poudarja, da bo treba bolj spodbujati tuje investicije in internacionalizacijo. Če želimo doseči boljšo gospodarsko rast in razvoj, moramo po njegovem mnenju okrepiti sodelovanje s tujim gospodarstvom.

Stranka pa v tem času pripravlja tudi svoje stališče do sprememb v zdravstvu, ki bodo zagotovile vzdržanost javnega zdravstva, ki mora temeljiti na solidarnosti.

Zbrane je uvodoma pozdravil predsednik OO DeSuS ORMOŽ Ivan Vajda ( desno), zraven: Karl Erjavec, predsednik stranke DeSuS in Mirko Novak, podpredsednik OO DeSus Ormož (Foto: Karolina Putarek)

Zbrani v Beli dvorani grajske pristave v Ormožu (Foto: Karolina Putarek)