Danes se najprej odpravljamo med gasilce. Namreč člani Prostovoljnega gasilskega društva Cvetkovci so minilo soboto svečano obeležili 90.obletnico delovanja, pa se bomo kaj malega poučili iz njihove zgodovine.
V Miklavžu pri Ormožu praznujejo svoj 49.krajevni praznik. Med številnimi družabnimi in športnimi prireditvami je v petek zvečer bila tudi osrednja proslava ob krajevnem prazniku, kjer so zaslužnim krajanom podelili priznanja.

Občinski odbor Nova Slovenija Ormož je tudi letos ob Dnevu državnosti na Humu organiziral sicer že tradicionalno kresovanje in mašo za domovino. Zbralo se je okrog 200 ljudi od blizu in daleč, med gosti je bila tudi predsednica stranke Ljudmila Novak.
Osrednja občinska proslava ob Dnevu državnosti in Otvoritev Ormoškega poletja 2013 je potekala na predpraznični večer v ormoškem domu kulture. V kulturnem programu je zapel bas-baritonist Juan Vasle; „Ormoško poletje“ pa sta tradicionalno odprla Natalija in Božo ( Barbara Krajnc Avdić in Grega Geč.)
V nadaljevanju pa se odpravljamo še na obletnico. Na praznični dan so se namreč po šestdesetih letih srečali sošolci, ki so osnovno šolo v Ormožu zaključili leta 1953.
Župan občine Ormož Alojz Sok je minuli teden pripravil sprejem za odličnjake, ki so vsa leta v osnovni šoli, ali vsa leta v gimnaziji bili odlični. Sprejem so popestrili s kratkim kulturnim programom in pogostitvijo….
Sledil bo pregled zadnjih športnih dogodkov. Med temi velja omeniti DESETI – jubilejni ormoški nočni ulični tek. S slovensko rokometno reprezentanco letnik 1996 pa smo gostovali tudi na dveh mednarodnih pripravljalnih tekmah v Zadru.

Oddajo si lahko ogledate na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri.
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo okrog 14.00 ure. In na tej spletni strani pod “oddaje”.