Policisti Policijske postaje Ormož smo v času od 7. ure dne 22. 2. 2016 do 7. ure dne
23. 2. 2016 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 22. 2. 2016

Ob 10:08 uri so bili policisti obveščeni o kaznivem dejanju Tatvine na območju Velike Nedelje. Na kraju je patrulja sprejela predlog za pregon kaznivega dejanja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo.

Ob 11:15 uri so bili policisti obveščeni o poškodovanju tehnične ovire ob državni meji z R Hrvaško, na območju Jastrebcev. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je na njo padlo drevo. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 14:50 uri so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Malega Brebrovnika. Z zbiranjem obvestil na kraju niso bili ugotovljeni elementi prekrška, zato je zadeva s strani patrulje bila zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 15:27 uri so bili policisti obveščeni o požaru v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za kuhinjski požar. Zadevo bodo policisti zaključili s poročilom na okrožno državno tožilstvo.

Ob 17.40 uri so policisti v Pavlovcih opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Patrulja je dogodek zaključila u uradnim zaznamkom.

Ob 21:38 uri so policisti v naselju Runeč opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi.

Ob 21:53 uri so bili policisti napoteni v Ivanjkovce, kjer je neznana oseba drugi osebi izrekla grožnje. O kršitvi z zbiranjem obvestil policisti nadaljujejo.

Ob 22:31 uri so bili policisti obveščeni o požaru v naselju Hardek, kjer je bilo ugotovljeno, da se je vnel zabojnik za smeti. Požar so pogasili gasilci PGD Hardek in Ormož. Vzrok požara zabojnika je bil odvržen vroči pepel v zabojnik.

Ob 00:55 uri so policisti opravili ogled prometne nesreče I. kategorije v naselju Podgorci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča ter pod vplivom alkohola z vozilom zapeljal v obcestni jarek. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil motorno vozilo v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo.

PRIPRAVILA:
Aleš Meško, policist I
in Janko Zadravec, pomočnik komandirja