Združenje multiple skleroze Slovenije je minulo soboto na ormoškem ribniku pripravilo 18.prvenstvo članov v športnem ribolovu.
Gostitelj letošnjega 18 prvenstva v športnem ribolovu je bila Ptujska podružnica Združenja, tekmovanje so izpeljali v sodelovanju z Ribiško družino Ormož, tako, da je na zadovoljstvo tekmovalcev in njihovih spremljevalcev vse potekalo tako kot je treba.
Za bolnike z MULTIPLO SKLEROZO sta gibanje in zdrav življenjski slog izredno pomembna, zato v vseh podružnicah organizirano skrbijo za mnoga športna udejstvovanja, je povedala ANA MOHAR – predsednica Komisije za šport pri Združenju MS Slovenije
V združenju MULTIPLE SKLEROZE, ki na slovenskih tleh aktivno deluje že 43 let, se zavedajo, da sta bolnike z MS gibanje in zdrav življenjski slog izredno pomembna, zato v vseh podružnicah organizirano skrbijo za vódeno telovadbo, plavanje, jogo in druge športne dejavnosti, na domu pa članom omogočajo tudi razgibavanje, fizioterapijo, masažo, masažo stopal RCM in razstrupljanje telesa. Poleg tega za člane prirejajo izlete, pohode in vrsto druženj. Redno izdajajo tudi svoje glasilo. Izvajajo pa tudi šestnajst socialnih programov. Vsak od njih ima različno vlogo in namen, z vsakim želijo predvsem olajšati vsakodnevno življenje bolnikov. Vsi programi namreč niso za vse, kajti vsi bolniki nimajo enakih potreb in težav, je še pojasnila Moharjeva.

V Ormožu se je zbralo 23 tekmovalcev in še nekaj spremljevalcev, namreč 5 tekmovalcev od 23-tih je bilo na vozičkih. Tako, da jih je skupaj bilo 35.
Med ženskami se z najboljšim ulovom v Ormožu lahko pohvali Brigita Pavčnik iz Podružnice Celje; druga je bila Jožica Tomanič, tretja pa Marija Kirič – obe iz Podružnice Ptuj.
Med moškimi pa se je najbolje odrezal Milan Brenčič iz Podružnice Gornja Radgona; drugi je bil Zdravko Rojko iz Ptujske, in tretji Igor Mohorko iz radgonske podružnice Združenja Multiple skleroze Slovenije.

Več v oddaji UTRIP ORMOŽA, 23. junija ob 20.uri na programu KTV ORMOŽ. Oddaja pa bo na ogled tudi na spletu KTV ORMOŽ (tukaj).