Prireditve v okviru 3.občinskega praznika občine Ormož so se pričele: Prva prireditev je bila palačinkijada, ki jo je organizira OŠ Stanka Vraza in sicer v okviru vsakoletnih humanitarnih prireditev PRIJATELJI PRIJATELJEM, na katerih zbirajo denar za šolski sklad. Tudi letošnja prireditev je bila pestra, sploh pa je vse naokrog opojno dišalo po palačinkah:

Palačinke so na šestih stojnicah pekli šolarji osnovne šole Stanka Vraza, osnovnih šol Ormož in Velika Nedelja, dijaki Gimnazije Ormož in vzgojiteljice Ormošega vrtca. Ponujali so jih z različnimi namazi, tako, da je vsak lahko dobil takšno, ki mu najbolj tekne. V času, ko je po šotoru prijetno dišalo, in ko se je bilo možno sladkati s palačinkami, je na odru potekal pester program. Uvodoma so zapeli gostitelji: učenci OŠ Stanka Vraza. Prireditev je povezoval Domen Hren, zbrane sta pozdravila ravnateljica OŠ Stanka Vraza Mojca Visenjak in župan občine Ormož Danijel Vrbnjak.
Po zaključku uradnega dela je bil čas za palačinke, za rajanje in veliko glasbe. Otroci iz vrtca Ormož so se predstavili s plesno točko »Ples z dežniki« deževnemu dnevu primerno (palačinkijada bi namreč potekala na prostem, če bi dan bil sončen), zapela je mlada pevka DIJANA, zaigrala je etno skupina GUDALO iz OŠ ORMOŽ. Po vzdušju, ki je bilo že itak na višku pa je nastopila še plesna skupina Gimnazije Ormož in za konec pevka DITKA, ki je bila zvezda minule palačinkijade.

Nekaj ujetih trenutkov: