Iz vsebine:
V Podgorcih je pred dnevi potekalo uradno odprtje sodobno preurejenega oziroma dograjenega vrtca. Veselje ob novi pridobitvi so otroci izrazili s pestrim kulturnim programom in tako navdušili številne obiskovalce:

2. Za nami je še en tako svečan dogodek: Center starejših občanov Ormož je obeležil 20 let delovanja. V letih do danes je izpolnil vsa pričakovanja, a postal tudi pretesen. Ustanovitelji resno razmišljajo o nadgradnji, ki bi omogočila dodatne postelje…
Slovesnost ob jubileju je bila zadnje dni v maju:

3. V okviru obogatitvene dejavnosti »Mali planinec- pohodništvo« vrtcev na območju občin Ormož in Središče ob Dravi je minuli konec tedna ob vrtcu Velika Nedelja potekal 10. planinski tabor, ki ga vrtci organizirajo v sodelovanju s Planinskim društvo Maks Meško Ormož. Gre za dvodnevni tabor, ki je za male udeležence vedno zelo veliko doživetje:

4. Zveza za tehnično kulturo Slovenije je v sodelovanju z OŠ Velika Nedelja letos organizirala že 44.državno tekmovanje mladih modelarjev. Tekmovali so v petih panogah, med katerimi je bilo tudi tekmovanje v radiogoniometriranju oziroma lovu na lisico:

5. Konec maja smo v organizaciji JSKD OI Ormož doživeli zborovski bum. 300 glasov je zadonelo na zelenici ormoškega nogometnega igrišča, tako, da je dogodek bil veliko pevsko doživetje, tako za mlade pevce, kot poslušalce, ki so napolnili tribuno.