Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 4. 9. 2020, do 7:00 ure dne 7. 9. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 4. 9. 2020
Ob 09.42 smo pri ilegalnem prehodu državne meje izsledili štiri drž. Maroka. Tujci so bili po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 10.05 smo obravnavali delovno nesrečo in sicer se je oseba poškodovala s kotlom za žganjekuho. V zvezi dogodka še zbiramo obvestila. Po zaključku sledi poročilo na državno tožilstvo.

Ob 17.33 smo na našem območju zaznali pripadnike »VARDE«. Pri tem smo bili obveščeni tudi o domnevni kršitvi javnega reda in miru s strani pripadnikov. V zvezi tega še zbiramo obvestila.


SOBOTA 5. 9. 2020

Ob 07:40 smo bili obveščeni o kršitvi JRM na območju naselja Savci. Na kraju smo z zbiranjem obvestil ugotovili, da v danem primeru ne gre za elemente prekrška ali kaznivega dejanja in smo zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 12:34 smo bili obveščeni, da se na obvoznici Ormož nahaja traktor z priklopnikom, kateri ima okvaro in je nevarnost naleta ostalih vozil. Kraj je z primerno signalizacijo zavaroval upravljalec ceste, voznik kmetijskega traktorja pa je prejel PN v zvezi kršitev določil ZPrCP.

Ob 16:10 smo bili obveščeni, o kršitvi JRM na območju Ormoža, na kraju smo policisti ugotovili, da je 16 oseb – pripadnikov varde kršilo določila ZJRM-1 in jim bodo izdani plačilni nalogi.

Ob 19.13 smo ob državni meji imeli v postopku več oseb, pripadnikov »varde«. V zvezi tega zbiramo dodatna obvestila nakar bo zadeva ustrezno zaključena.

Ob 21.38 smo v Gornjih Ključarovcih obravnavali povoženje divjadi. Udeležencu na kraju izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

NEDELJA 6. 9. 2020

Ob 12.45 smo bili obveščeni o nn osebi, ki leži ob vozišču. Patrulja je na kraju ugotovila, da gre za znano osebo, ki je bila močno opita. Za njega so poskrbeli domači. V postopku patrulja ni ugotovila elementov prekrška po Zakonu o omejevanju porabe alkohola.

Ob 17.10 smo bili obveščeni o preletu brezpilotnega zrakoplova-drona, ki je motil naznaniteljico. Vse osebe, ki posedujejo v lasti brezpilotne zrakoplove opozarjamo, da le-te uporabljajo v skladu z zakonodajo. Z dronom lahko letiš le, če s tem nikogar ne ogrožaš in ne motiš varnosti v zračnem prometu ali javnega reda in miru.
Zadevo smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 7. 9. 2020:

– v kolikor bi bralci opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, višji policist I
in Darko Zamuda, v.d.komandirja