S prikazom košnje in spravilom sena na vinogradniški kmetiji Antona Novaka na Hujbaru ( minulo soboto ) so v Krajeni skupnosti Ivanjkovci pričeli priredtve, ki bodo v okviru krajevnega praznika potekale do sredine septembra.
Nadaljevali bodo z Vaškimi igrami to soboto na Runču, potem v soboto 1.septembra s številnimi športnimi igrami za pokal Krajevne skupnosti Ivanjkovci.
Osrednja proslava ob prazniku, ko bodo zaslužnim krajanom podelili priznanja bo v petek, 7.septembra, obenem pa si bo ta dan možno ogledati tudi razstavo z naslovom „Amaterska kultura v našem kraju“ in razstavo o „Stanku Vrazu“.
V soboto, 8 septembra bo na ogled razstava Zasebne vojaške zbirke Dragana Kokota na Svetinjah in tradicionalni pohod med kletmi „ Pavlovski vrh – Libanja“.
Praznovanje bodo v Krajevni skupnosti Ivanjkovci zaključili v sredo, 12.septembra, ko pripravljajo srečanje krajanov starih nad 70 let.

Organizatorji so prireditve predstavili na tiskovni konerenci (od leve proti desni): Tone Zadravec, predsednik TD Runeč; Slavica Rajh, predsednica KS Ivanjkovci;Katja Pintarič, članica UO TD Pavlovski vrh - Libanja; Miroslav Kustec, član UO TD Žerovinci (Foto: Karolina Putarek)

Franci Vrbnjak, referent za šport DU Ivanjkovci: DU Ivanjkovci 01.septembra s pričetkom ob 09.00 uri pripravljajo tekmovanje v visečem kegljanju za upokojence ( Foto: Karolina Putarek)

Jože Plavec, predsednik PGD Ivanjkovci: PGD Ivanjkovci bo 01.septembra s pričetkom ob 13.00 uri organiziralo vaške igre, gasilci pa bodo poskrbeli tudi za hrano in pijačo ( Foto: Karolina Putarek)