Za nami je vrsta zanimivih dogodkov. Najprej se ustavljamo ob občinski proslavi ob Dnevu državnosti…
V Krajevni skupnosti Miklavž pri Ormožu so letos praznovali 53.krajevni praznik. Na osrednji proslavi pa zaslužnim krajanom podelili priznanja:
V KS MIKLAVŽ PRI ORMOŽU so svoj 53.krajevni praznik zaključili s prireditvijo OD VASI DO VASI – PONOSEN SEM, DA SEM TU DOMA. Letos je prireditev potekala v Temnarju in je bila šesta za povrstjo:
Prostovoljno gasilsko društvo Središče ob Dravi letos praznuje 130 let delovanja. Z veliko slovesnostjo minulo soboto, so proslavili tudi svoj 8.dan gasilcev domače gasilske zveze.
V okviru festivala Ormoško poletje 2017 je od minulega v prostorih grajske pristave na ogled razstava »Likalniki sveta iz zasebne zbirke Erika Oblaka«. Razstavo je pripravila Manica Hartman iz ormoške enote Muzeja Ptuj –Ormož:
Na osnovni šoli Ivanjkovci so si na zadnji šolski dan omislili dan dejavnosti. Veliko se je dogajalo, višek dogajanj pa je bil obisk pisatelja Dušana Čaterja:
Na malem grajskem dvorišču je v torek zvečer potekal literarni večer z Dimekom – Jernejem Dirnbekom iz legendarne slovenske glasbene skupine Mi2. Predstavil je svoj knjižni prvenec “Pevci pozabljenih pesmi”.
In še enega znanega slovenskega glasbenika smo gostili v Ormožu: V okviru poletnih dogajanj na vrtu ormoške knjižnice, so minuli teden pripravili VEČER z Ladom Leskovarjem. Predstavil je knjigo LADO – ENA SAMA LJUBEZEN:
Dijaki ormoške gimnazije so za zaključek šolskega leta pripravili koncert, ki se je odvijal na grajskem dvorišču. Naslovili so ga: Poletna noč.
V skrbi za podmladek v nogometnih vrstah so v Nogometnem klubu ORMOŽ pripravili nogometni dan za otroke iz vrtcev, minuli teden pa so organizirali tudi nogometni tabor za počitnikarje…

V nedeljo vas vabimo k ogledu 41-te z dne 24.julij 2001. Nocojšnja 779.oddaja pa bo na sporedu ob 20.uri, ponovitve bodo jutri ob 10.in 16.uri ter v soboto ob 18. in v nedeljo ob 11. in 18.uri.