Iz vsebine:
V Ormožu je minuli teden potekalo strokovno srečanje z naslovom »Vloga socialne aktivacije na obmejnem območju Slovenija – Hrvaška za krepitev partnerstev in izboljšanje institucialnih zmogljivosti«. Gre za pomoč določenim intitucijam, ki bi brezposlenim pomagale do primernih zaposlitev…

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož je poskrbel, da imamo letos v Ormožu drsališče. Otvoritev je bila v ponedeljek:

Razen drsališča pa je v ponedeljek bila tudi otvoritev SEVEROLANDIJE. Ta se je letos s Kerenčičevega trga preselila pred grajsko pristavo.

Na OŠ Stanka Vraza Ormož so konec novembra pripravili dan odprtih vrat. Ob tej priložnosti smo se pogovarjali z ravnateljico, ki nam je predstavila delovanje šole:

V sklopu projekta »Danes za jutri« so podjetje Z-Eniac, Ljudska univerza in Komunalno podjetje pripravili praktično delavnico, kjer so udeleženci izdelovali adventne venčke. To sicer ne bi bilo nič posebnega, če za izdelavo ne bi uporabljali odpadnih in popolnoma naravnih materialov.

Sredi novembra smo v Ormožu doživeli atraktivno predstavitev tako imenovanega električnega foila Flying Rodeo. Gre za neke vrste surf, ki omogoča lebdenje nad vodo…..pravzaprav je težko opisati, tako, da si kar oglejmo prispevek……

V Avtocentru na Hardeku so minulo soboto in nedeljo pripravili Miklavžev sejem. V soboto so obiskovalce razveselil z brezplačnim bogračem, v nedeljo pa z obiskom Miklavža:

Folklorna skupina Kulturnega društva Podgorci je pred kratkim pripravila svoj letno prireditev, ki so jo naslovili OBLEKEL SEM ZGODBO. Nastopili sta tudi Folklorna skupina iz Koprivnice in Folklorna skupina Bolnišnice Ptuj.

Med športnimi dogodki smo obiskali tekmo 13.kroga NLB lige in se še enkrat več prepričali, da ormoškim rokometašem v letošnji sezoni (žal) ne gre in ne gre…