Po pregledu dogodkov v drugi polovici leta 2018, ki smo jih pripravili v oddaji minuli teden, se bomo v nocojšnji oddaji spomnili nekaterih dogodkov, ki so zaznamovali zadnje dni minulega in tudi prve dni novega leta: 27.decembra je bila že DRUGA seja Občinskega sveta, kjer so svetniki sprejeli dopolnjen predlog občinskega proračuna za leto 2019:

Na Kogu se že aktivno pripravljajo na letošnje Antonovanje. Dogajanja so predstavili na tiskovni konferenci:

Turčija je ena najstarejših trajno naseljenih regij na svetu z dolgo in pisano tradicijo. Danes ima 72 milijonov prebivalcev. Je dežela trgovanja na bazarjih, gostoljubja, slastne hrane, in prijaznih domačinov, mesečeve pokrajine Kapadokije in Turkizne obale…..tako smo spoznali skozi oči Eve Šalamon Kaplan:

V nedeljo smo praznovali SVETE TRI KRALJE. Gre za cerkven praznik, ki pomeni tudi zaključek božičnih praznikov. V Osluševcih so se prazniku poklonili z druženjem in obudili tradicijo koledništva:

Športno društvo Stanica in Društvo Prleški železničar sta dan pred silvestrovim pripravila prihod dedka Mraza z vlakom. Tako je STANICA v Osluševcih spet bila polna malih in velikih obiskovalcev:

Pa še na božično – novoletni koncert se bomo spomnili, ki ga tradicionalno na Štefanovo pripravlja Godba na pihala Središče ob Dravi. Letošnji koncert so središki glasbeniki posvetili glasbi iz risank:

7. Ob koncu oddaje pa se bomo odpravili do ormoških rokometašev, ki so z vso vnemo začeli s pripravami na drugi del sezone. V nadaljevanju leta je namreč njihov glavni cilj OBSTATI v elitni druščini…

Vabljeni k ogledu oddaje nocoj ob 20.uri. Ponovitve bodo jutri ob 10.in 16.uri, v soboto ob 18.in v nedeljo ob 11.in 18.uri. Oddajo pa si lahko ogledate tudi v okviru programa SIP TV in PETV (Ptuj)