Iz vsebine:
1. Ljudska univerza Ormož, v okviru katere deluje tudi Grajski center za družine, je minuli teden pripravila delavnico z naslovom TEMELJNI POSTOPKI OŽIVLJANJA. Udeleženci so se imeli možnost naučiti rokovanja z defibrilatorjem:
2. Folklorna skupina ŠKRJANČEK Osnovne šole Sveti Tomaž je na minulem državnem srečanju folklornih skupin v Majšperku odnesla zlato priznanje, v soboto pripravljajo folklorni večer, odpravljajo pa se tudi na gostovanje na Ohrid… Dovolj razlogov torej, da jih obiščemo na eni izmed vaj.

3. Zveza za tehnično kulturo Slovenije je v sodelovanju z OŠ Velika Nedelja letos organizirala že 43.državno tekmovanje mladih modelarjev. Slavnostni uvod v tekmovanje je potekal na prostoru za letno gledališče v Veliki Nedelji.

4.Wargaming Club OK Ormož-Kungota, je minulo soboto v prostorih KOŠa v Ormožu organiziral prvi slovenski turnir v »wargaming-u«, ki so ga (kot pravijo člani) zaradi povezave s tradicijo in krajem dogodka poimenovali: BITKA ZA PRLEŠKI HAMMER. Sodelovalo je 10 igralcev iz Slovenije:

5. Konjeniško društvo Središče ob Dravi je minulo nedeljo na Grabah pripravilo 5.MEDNARODNO SREČANJE KOČIJ In KONJENIKOV. Gre za pestro celodnevno dogajanje, ki je razveselilo ljubitelje konj in prijetnih druženj:

6. V Ormožu še vedno odmeva letošnja prireditev ZBUDI SE, ORMOŽ, ki jo organizira Klub ormoških študentov. Letos je prireditev bila rekordno obiskana in verjeti je, da je Ormož tudi do-dobra prebudila.
7. BAR Ribnik letos praznuje 6.obletnico delovanja. S tem namenom so minuli konec pripravili turnir v odbojki na mivki in veliko družabno srečanje:
8. Za konec sledi še prispevek z zadnje tekme rokometašev v letošnji sezoni. Rokometaši JERUZALEMA so sezono končali na 10.mestu, in si zagotovili mesto v prvi slovenski NLB ligi…