Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure dne
6. 6. 2019, do 7.00 ure, dne 7. 6. 2019, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 6. 6. 2019:

Ob 7:50 smo v Šalovcih prijeli 24 tujcev, državljanov Pakistana in Bangladeša, kateri so pred tem ilegalno vstopili v našo državo. V postopku so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili po končanem postopku odpeljani v azilni dom.

Ob 10:33 smo posredovali v Podgorcih, kjer je občan kršil javni red in mir, s tem da je kričal na soseda in ga žalil. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 19:05 uri smo bili na kraju prometne nesreče II. kategorije na glavni cesti v naselju Trgovišče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v zadnji del priklopnega vozila – tovornega vozila, po trčenju pa je zapeljala izven vozišča in se z vozilom prevrnila na bok. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Ob 4:35 uri smo na območju Središča ob Dravi ob državni meji prijeli dva državljana Alžirije, katera sta pred tem prestopila državno mejo na izven za to določenem mestu. Osebi sta b postopku obravnave.

Ob 5:00 uri smo na glavni cesti izven naselja Loperšice izsledili osebno vozilo, katerega voznik ni ustavil na znak policista in je s pospešeno nadaljeval vožnjo v smeri Ormož in nato v smeri gramoznice Jurkovec, kjer je bil ustavljen. Oseba je v obravnavni.


Napoved aktivnosti preko vikenda:

– opravljali bomo naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola).

– od 3. 6. do 9. 6. 2019 bo potekala v sklopu nacionalnega preventivnega programa, prometna preventivna akcija pod geslom »Premisli. Alkohol ubija« !

– glede na ugodne vremenske razmere, je pričakovati na cesti večje število enoslednih vozil (kolesa, motorna kolesa, mopedi…), zato velja nasvet vsem voznikom, da spoštujejo cestno prometne predpise, upoštevajo predpisano hitrost vožnje in ne vozijo pod vplivom alkohola.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir